Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat o alternativa de finantare la Prima Casa 3 exclusiv pentru clientii care nu mai pot astepta urmatoarea etapa a programului guvernamental, cu costuri similare, a anuntat joi banca.
Lansarea creditului "Prima Casa de la BCR" are loc in contextul in care plafonul de garantare alocat bancii, in valoare de 64 milioane euro, a fost epuizat, se arata intr-un comunicat al BCR, citat de Mediafax.

"Creditul Prima Casa de la BCR se adreseaza clientilor care au depus deja documentatia dar nu mai pot astepta lansarea programului Prima Casa 4 datorita faptului ca antecontractele de vanzare-cumparare incheiate expira in foarte scurt timp. (...) dobanda este aceeasi ca la Prima Casa 3", a declarat in comunicat Stefan Coroianu, director executiv Directia Managementul Produselor Retail, BCR.

Destinatia imprumutului este achizitia de locuinte finalizate, perioada de creditare variaza intre 5 si 30 de ani, iar avansul este de 15%. Valoarea creditului variaza intre 5.000 euro si 66.500 euro, in functie de anul constructiei locuintei achizitionate.

Costurile sunt similare cu cele de la creditul Prima Casa 3 - clientii cu istoric beneficiaza de o dobanda EURIBOR 3M + 3,75 p.p. iar clientii standard EURIBOR 3M + 3,95 p.p. singurul cost suplimentar suportat de client fiind comisionul lunar de administrare in valoare de 7 euro pentru credite mai mici de 20.000 euro si 17 euro pentru imprumuturile de cel putin de 20.000 euro.

Printre avantajele noului produs se afla eliminarea interdictiei de vanzare a locuintei in primii 5 ani, nu trebuie constituit un depozit colateral si nu se plateste un comision anual, precum si durata de aprobare redusa a creditului. BCR nu percepe comision de analiza a dosarului.

Programul Prima Casa a fost continuat si in acest an, cu acelasi nivel al cuantumului garantiei de stat, in limita unui plafon total de garantii de 200 milioane euro, reprezentand diferenta neutilizata la finele anului 2010 din plafonul de 1,7 miliarde euro alocat programului Prima Casa in anii 2009-2010.

Guvernul a decis, la finele lunii martie, ca garantia statului la creditele contractate prin programul Prima Casa sa fie redusa la jumatate, iar in program sa fie incluse si persoanele care detin deja o casa in suprafata maxima de 50 metri patrati si doresc un confort sporit, bancile avand la dispozitie trei luni pentru a stabili daca accepta noile conditii.

Premierul Emil Boc a spus la inceputul lunii aprilie ca a patra etapa a programului Prima Casa va incepe dupa Sarbatorile de Paste.

Pana in prezent si alte banci, printre care Raiffeisen, CEC Bank si Millennium Bank, au lansat imprumuturi care pot fi acordate in conditii similare cu cele din cadrul progamului Prima Casa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri