AGA Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) i-a ales ca membri in Consiliul Director pe presedintele executiv al Bank Leumi Romania, Laurentiu Mitrache, si pe directorul sucursalei din Romania a Banca Italo-Romena, Gheorghe Muntean, si a aprobat angajarea unui presedinte executiv.

De asemenea, presedintele Alpha Bank, Sergiu Oprescu, a primit un nou mandat in structura de conducere a bancii, informeaza Mediafax.

Presedintele ARB, Radu Ghetea (foto), a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca statutul asociatiei a fost modificat astfel incat Consiliul de Administratie a fost transformat in Consiliu Director, noua structura fiind formata din sapte membri, incluzand un presedinte si un vicepresedinte.

In prezent, conducerea asociatiei este formata din cinci membri Radu Ghetea (presedintele CEC Bank) - presedinte, Petre Bunescu (director general adjunct BRD) - prim-vicepresedinte, iar membri sunt Steven van Groningen (presedintele Raiffeisen Bank), Sergiu Oprescu (presedintele Alpha Bank) si Oana Petrescu (vicepresedinte al BCR), Mitrache si Muntean.

Presdintele executiv va asigura managementul cotidian al asociatei si reprezentarea bancilor in raporturile cu autoritatile.

"Presdintele executiv va fi salariat al ARB s nu va avea voie sa aiba activitati in banci sau societati comerciale. Reprezentarea bancilor in fata autoritatilor sau alte institutii va fi facuta de o persoana care nu va avea functii executive intr-o institutie de credit. Cu aceasta noua formula, comunitatea bancara sper sa fie mai bine reprezentata si in fata autoritatilor, si in fata presei", a declarat Radu Ghetea.

Membrii ARB sunt institutii de credit, precum si sucursale ale unor banci straine prezente in Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si