“Am reusit sa obtinem profit intr-un climat economic ostil; de asemenea ne-am mentinut volumul de business relativ constant, chiar daca piata asigurarilor a resimtit destul de puternic efectele crizei” a declarat Mihail Tecau, presedinte al directoratului BCR Asigurari.

Volumul primelor brute subscrise de companie a fost de peste 522 milioane lei (aproximativ 125 milioane euro) - IFRS, date auditate, cu 9% sub rezultatul din 2009, consolidandu-si pozitia a cincea in topul companiilor de asigurare care practica asigurari generale.

BCR Asigurari a implementat anul trecut o strategie de eficientizare a activitatilor de back office si solutionare daune precum si de optimizare a procesului de control al costurilor administrative si de achizitii, se arata in comunicatul companiei.

Structura portofoliului de asigurari a cunoscut modificari ca urmare a reorientarii liniilor de business catre o activitate de subscriere calitativa si a contextului economic dificil care a condus pentru o parte din asigurati la implementarea unor masuri de management prudential. In comparatie cu anul trecut, cea mai mare crestere ca pondere in structura portofoliului a fost de 40% pentru asigurarile de raspunderi civile generale, urmate de asigurarile RCA, cu o crestere de 25% si asigurarile de bunuri (de tip property) cu 6%.

Asigurarile auto facultative (Casco), au urmat tendinta generala negativa a pietei de profil si a activitatii de leasing, pe fondul procesului de eficientizare a portofoliului propriu de Casco si a introducerii sistemului bonus/malus.

Citeste si:

Valoarea totala a despagubirilor platite anul trecut a scazut cu 7,9% si a fost in valoare de 357 milioane lei, conform raportarilor financiare IFRS ale grupului VIG, in comparatie cu anul 2009. In anul 2010 BCR Asigurari a achitat una dintre cele mai mari daune din piata asigurarilor din ultimii ani, in valoare de 11 mil. lei pentru o polita de asigurare tip property.

BCR Asigurari a lansat in acest an aplicatia de asistenta prin telefon “iPhone Insurance Assistance - BCR Asigurari VIG”, destinata utilizatorilor de telefoane tip Smartphone, cu ajutorul careia, acestia pot simplifica si urgenta procesul de solutionare a daunelor prin trimiterea de fotografii direct catre Centrul de Daune al companiei.

Vienna Insurance Group, din care face parte BCR Asigurari, a realizat prime subscrise (consolidate) insumand aproape 8,6 miliarde de euro in anul financiar 2010. Aceasta suma corespunde unei cresteri de 7,2% fata de anul precedent. Profitul grupului ( consolidat, inainte de taxe) a fost de 507,8 milioane de euro in aceeasi perioada de raportare, in crestere cu 15,1% comparativ cu 2009.

In Romania, grupul mai detine companiile BCR Asigurari de Viata, Asirom si Omniasig.