Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut la inceputul acestei saptamani certificate de trezorerie cu scadenta la cinci luni de 1,21 miliarde de lei, peste valoarea programata, de un miliard de lei, la un randament mediu de 6,32% pe an, sub cel din licitatia anterioara pentru titluri la sase luni, de 6,82%, potrivit Mediafax.
Licitatia de la inceputul acestei saptamani este prima operatiune cu scadenta mai mica de sase luni organizata de Finante. Pana in prezent, emisiunile de certificate au avut maturitati reziduale de sase luni, sapte luni, noua luni sau un an.

Valoarea totala a cererilor a fost de 2,789 miliarde de lei, iar obligatiunile ajung la scadenta pe 19 septembrie.

Randamentul maxim acceptat de Finante in cadrul licitatiei de luni s-a ridicat la 6,45% pe an.

Cea mai recenta operatiune pentru certificate cu o scadenta apropiata a avut loc pe 14 martie, cand Ministerul Finantelor Publice a vandut certificate cu maturitate la sase luni in valoare de un miliard de lei, la un randament mediu de 6,82%, peste cel din licitatia precedenta, de 6,55% pe an.

Ministerul a anuntat ca vrea sa atraga in luna aprilie fonduri de 4,5 miliarde lei prin vanzarea de obligatiuni si certificate de trezorerie. Plafonul a fost depasit dupa primele trei operatiuni, in cadrul carora Trezoreria a atras 4,54 miliarde lei. In primele cinci licitatii din aceasta luna Finantele au imprumutat 6,03 miliarde lei.

Cea mai recenta licitatie pentru vanzarea de titluri de stat a avut loc joi, 14 aprilie, cand MFP a atras 289,1 milioane de lei, prin lansarea unei emisiuni noi de obligatiuni, la un randament mediu de 7,38% pe an, peste cel din licitatia precedenta pentru titluri apropiate ca scadenta. Valoarea programata a operatiunii era de 500 milioane de lei.

Urmatoarea licitatie, si ultima din aceasta luna, va fi organizata joi, 21 aprilie, cannd MFP intentioneaza sa vanda obligatiuni cu scadenta la zece ani de 500 de milioane de lei.

Ministerul a angajat de la inceputul anului imprumuturi de 21,2 de miliarde de lei prin emisuni de obligatiuni si certificate de trezorerie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri