Generali a achitat cea mai mare dauna din istoria pietei de asigurari din Romania, produsa in urma unui incendiu in cadrul complexului Dragonul Rosu, detinut de Niro Investment.
“Am platit catre clientul nostru, Niro Investment, care detine centrul comercial Dragonul Rosu, suma de 55.250.000 lei, in data de 4 martie 2011. Suma a fost stabilita in urma unui proces de negociere intre cele doua parti, finalizat pe cale amiabila, evaluarea daunei fiind realizata de catre echipa Generali impreuna cu experti internationali in lichidari de daune", a declarat Marie Kovarova (foto), director general Generali Asigurari

Ea a precizat ca. desi este cea mai mare dauna din istoria pietei de asigurari din Romania, aceasta despagubire nu a afectat stabilitatea financiara a companiei. "Suntem reasigurati la companii internationale de renume, cu standard AA+".

La aceasta suma se adauga si daunele produse marfurilor, platite direct chiriasilor din Dragonul Rosu, cu care firma de asigurari avea contract separat, daune in valoare de circa 100.000 euro.

Generali Asigurari a obtinut in 2010 un volum total de prime brute subscrise de 440 milioane lei, cu 13% mai mic in comparatie cu perioada similara a anului precedent. Segmentul de asigurari generale a scazut cu 17% fata de anul trecut, pana la valoarea de 349 milioane lei.

Pe segmentul de asigurari de viata, compania a subscris prime brute de 91 milioane lei in 2010 pe segmentul de asigurari de viata, in crestere de 8% comparativ cu anul precedent. Defalcat, segmentul unit-linked a inregistrat un spor de 19%, in timp ce asigurarile individuale traditionale de +7%, iar cele de grup de +3,5%.

Citeste si: Topul celor mai mari daune platite in Romania

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri