Actionarii MKB Romexterra Bank au suplimentat capitalul cu 23 mil. euro

Actionarii MKB Romexterra Bank au decis, la sfarsitul lui martie 2011, majorarea capitalului social al bancii cu suma de 94,72 milioane de lei (23 de milioane de euro la un curs de 4,1 lei/euro), de la nivelul actual de 380,13 milioane de lei pana la 474,86 milioane de lei, potrivit unei hotarari publicare in Monitorul Oficial.

Operatiunea de majorare a capitalului MKB Romexterra Bank se va realiza prin emiterea a peste 33 de milioane de actiuni, mai exact 33.830.739 de actiuni cu o valoare nominala de 2,8 lei/actiune. Majoritatea actionarilor au fost de acord cu propunerea de majorare a capitalului, in timp ce actionarii care s-au opus acestei decizii reprezentau doar 0,24% din capitalul social al bancii.

Banca a mai realizat in toamna anului trecut o alta majorare de capital, in suma de 107,8 milioane de lei.

De asemenea, in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor s-a mai hotarat realizarea conversiei in actiuni a datoriei pe care o are MKB Romexterra Bank catre MKB Bank Zrt, in suma de 5 milioane de euro (echivalentul a 21,5 milioane de lei la un curs estimat de 4,3 lei/euro, care va fi actualizat la cursul BNR din ziua subscrierii).

Datoria de 5 milioane de euro a rezultat dintr-un imprumut subordonat contractat de MKB Romexterra Bank pe data de 14 decembrie 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri