Societatea israeliana de asigurari Clal Insurance Enterprises Holdings va intra pe piata asigurarilor din Romania, informeaza jurnalul "The Globes". Compania israeliana a anuntat ieri ca a semnat un contract prin care va detine 67% din noua companie, iar restul de 33% va apartine companiei TRS, care este controlata de Shimon Sheves, Tal Zilberstein si oameni de afaceri din Romania. In luna septembrie a anului trecut, Clal Insurance a demarat un studiu de fezabilitate in domeniul asigurarilor din Romania. Zohar Morgan, fost director de piata la compania vinicola Carmel Mizrachi Wineries, a condus studiul, alaturi de Shai Fogel, vicepresedinte la Clal.

Clal Insurance va asigura noii companii un capital initial de 4 milioane dolari. Cererea pentru acordarea licentei va fi trimisa saptamana viitoare autoritatilor romane, urmand ca activitatea noii societati sa inceapa cel mai devreme la jumatatea celui de-al doilea trimestru al anului sau in trimestrul al treilea. "Initial, Clal Insurance va opera in Romania in domeniul asigurarilor non-viata, in asigurarile individuale si comerciale", a declarat Fogel. "Mai tarziu, vom lua in considerare pe piata asigurarilor de pensii si domeniul asigurarilor de viata, care este nou in Romania", a adaugat el. Fogel a afirmat ca piata pensiilor din Romania, care a fost sub controlul statului pana acum, va fi deschisa la jumatatea acestui an.

Compania israeliana a avut tentative anterioare de a patrunde pe piata romaneasca a asigurarilor. La sfarsitul anului 1999, societatea Ardaf a decis majorarea capitalului social, prin atragerea unui investitor strategic, Clal, alaturi de Allianz si QBE, fiind unul dintre cei trei posibili parteneri agreati in actionariatul Ardaf. Discutiile cu cele trei companii s-au derulat pana in luna mai 2000, cand compania Clal a decis sa nu mai investeasca in strainatate, iar compania germana Allianz a decis in favoarea ASIT.

Zilberstein a fost consultantul de imagine al presedintelui Boliviei si a condus campania electorala a fostului premier israelian, Ehud Barak, impotriva lui Benjamin Netanyahu, din 1999. Imediat dupa campania din Israel, Tal Zilberstein a fost acuzat in presa internationala ca, printre altele, s-a ocupat de supervizarea directionarii fondurilor ilegale catre anumite organizatii non-profit, apropiate cercurilor politice pe care le consilia. Controversele legate de numele sau s-au amplificat in contextul in care cotidianul american "The Journal" l-a acuzat ca ar fi folosit fonduri obtinute pe cai ilegale pentru campania electorala a lui Bill Clinton. La randul sau, Shimon Sheves a fost acuzat si condamnat la doi ani de inchisoare pentru luare de mita.

De altfel, el a fost protagonistul multor scandaluri politico-financiare, printre acestea distingandu-se cel in care Sheves a fost invinuit de implicare directa, impreuna cu alti oameni de afaceri israelieni, in productie si contrabanda cu armament. In 2003, Zilberstein a purtat negocieri cu PSD pentru a consilia campania prezidentiala a lui Adrian Nastase, care nu s-au concretizat intr-un contract, din cauza sumelor mari cerute de acesta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri