Astfel, incepand cu data de 18 aprilie 2011, CEC Bank a lansat un nou produs de creditare ce va avea caracteristicile unui credit punte, potrivit unui comunicat de presa remis de institutia de credit. Creditul asigura finantarea capitalului de lucru in vederea desfasurarii activitatilor curente de catre beneficiarii ajutoarelor de stat care detin, cresc sau exploateaza pasari/porcine, individual sau in forme juridice, conform legislatiei in vigoare, in scopul obtinerii productiei agricole.

Categoriile de clienti eligibili care pot accesa aceste credite sunt reprezentate de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008.

Banca acorda credite in lei, iar valoarea imprumutului poate fi de maximum 85% din valoarea sumelor inscrise in adeverintele emise de APIA, dar si in functie de situatia clientului in ceea ce priveste datoriile restante pe care le inregistreaza la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetul fondurilor speciale.

Citeste si:

CEC Bank percepe pentru acest credit o dobanda formata din rata de baza a bancii, de 7,9%, la care se adauga o marja de 2,1%. Banca mai percepe pentru fiecare utilizare din credit si un comision de gestiune de 0,3%.

Creditele beneficiaza de garantia emisa de FGCR ce va reprezenta un procent de pana la 80% din valoarea creditului acordat. Rambursarea creditelor se va face integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor, dar nu mai tarziu de data stabilita in conventia incheiata de banca cu APIA, respectiv data de 31 decembrie 2011.