Generali a lansat o asigurare de tip unit-linked care garanteaza asiguratului, la maturitatea politei, cea mai mare valoare a unei unitati de fond inregistrata pe toata perioada derularii contractului, a anuntat asiguratorul.
“Noul produs este lansat in contextul in care am observat un interes din ce in ce mai ridicat al romanilor pentru asigurarile investitionale. Spre deosebire de un produs unit-linked obisnuit, la care riscul investitiei este preluat in totalitate de client, la GaranT protectia si randamentul superior sunt oferite de firme specializate in managementul investitiilor”, a declarat Ovidiu Racoveanu (foto), director asigurari de viata Generali Asigurari.

Asigurarea de tip unit-linked GaranT ofera pe langa beneficiul protectiei, oferit de o asigurare de viata, si garantia ca la maturitatea politei, asiguratul beneficiaza de cea mai mare valoare a unei unitati de fond inregistrata pe toata perioada derularii contractului. Astfel, dispare riscul variatiilor negative ale fondurilor de investitii, in special in apropierea maturitatii contractelor, se arata in comunicatul companiei.

Banii sunt investiti prin cinci fonduri garantate de investitii, lansate gradual, fiecare cu o durata de cinci ani.

Suplimentar, clientul poate opta si pentru o serie de alte acoperiri suplimentare, precum invaliditate permanenta totala sau partiala din orice cauza sau din accident, spitalizare continua, interventii chirurgicale, imobilizare in aparat ghipsat, fracturi/arsuri, boli grave, cheltuieli medicale, exonerarea de la plata primelor de asigurare in caz de invaliditate permanenta din orice cauza, dublarea sumei asigurate ca urmare a unui de accident sau triplarea in cazul unui accident de circulatie.

Primele de asigurare pot fi platite integral sau periodic, respectiv anual, semestrial sau trimestrial. Pentru cresterea capitalului investit si, implicit, a posibilitatilor de castig, pe parcursul derularii contractului pot fi efectuate plati suplimentare.

GaranT ofera si posibilitatea efectuarii de retrageri partiale din contul creat de asigurat prin plata de prime suplimentare, garantia la maturitate mentinandu-se chiar si in acest caz. Indemnizatia de asigurare poate fi incasata integral sau sub forma de rente.

Generali Asigurari a obtinut in 2010 un volum total de prime brute subscrise de 440 milioane lei, cu 13% mai mic in comparatie cu perioada similara a anului precedent. Segmentul de asigurari generale a scazut cu 17% fata de anul trecut, pana la valoarea de 349 milioane lei.

Pe segmentul de asigurari de viata, compania a subscris prime brute de 91 milioane lei in 2010 pe segmentul de asigurari de viata, in crestere de 8% comparativ cu anul precedent. Defalcat, segmentul unit-linked a inregistrat un spor de 19%, in timp ce asigurarile individuale traditionale de +7%, iar cele de grup de +3,5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri