"Condittiile sunt indeplinite si se refera la consoliodarea fiscala si indeplinirea reformelor", a spus Ialomitianu referitor la primirea ultimei transe de la Comisia Europeana.

Ministrul nu a precizat cand va fi virata transa de la CE.

Reprezentantii Comisiei Europene si Romaniei au convenit in luna mai 2009 termenii unui acord de imprumut de 5 miliarde de euro pentru finantarea deficitului bugetar, parte a unui pachet de asistenta financiara derulat cu FMI si alte institutii internationale in suma de circa 20 de miliarde de euro.

Citeste si:

Romania a primit, la finele lunii martie, a patra transa din imprumutul de la CE, in valoare de 1,2 miliarde de euro, astfel incat suma totala virata in ultimii doi ani de Executivul Uniunii Europene in conturile Ministerului Finantelor Publice se ridica la 4,85 miliarde de euro.

La finele lunii martie, Romania a decis sa prelungeasca intelegerea cu FMI si Uniunea Europeana printr-un acord de tip preventiv, pe doi ani si in valoare de 5 miliarde de euro.

Astfel, Romania poate primi doar in caz de urgenta 3,6 miliarde de euro de la FMI si 1,4 miliarde de euro de la Uniunea Europeana. Noul acord este insotit si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala.