Seful statului a declarat ca ritmul reformelor trebuie mentinut pentru realizarea acestui obiectiv, potrivit Mediafax.

El a spus ca decizia va fi luata, vineri, de Guvern.

Basescu a precizat ca a tinut sa isi exprime in discutiile cu premierul si cu guvernatorul BNR punctul de vedere privind mentinerea obiectivului 2015 pentru intrarea in zona euro.

Guvernul se va reuni vineri, in sedinta speciala, pentru a aproba programul de convergenta al Romaniei pentru perioada 2011-2014, document care trebuie transmis Comisiei Europene, decizia fiind luata de membrii Coalitiei.

Citeste si:

In sedinta speciala de vineri vor fi discutate si masurile care pot fi initiate de Guvern pentru relansarea economiei, au mai aratat sursele.

Premierul Emil Boc a declarat ca Guvernul va adopta programul de convergenta pana la sfarsitul lunii aprilie, interval in care va fi luata o decizie si in ceea ce priveste termenul de adoptare a monedei euro. El a aratat ca Executivul se va consulta in aceasta perioada cu Presedintia si Banca Nationala a Romaniei.

Cum s-a vorbit public despre adoptarea euro in 2015: Cele mai tari declaratii date in criza. wall-street.ro publica cele mai importante 12 declaratii pe acest subiect, din perioada 2008 - 2011.