Piraeus Bank a anuntat in cursul zilei de ieri lansarea unui fond de investitii imobiliare pentru Europa de Sud-Est, potrivit publicatiei online grecesti Reporter.gr. Acest fond de investitii se va numi Trieris, valoarea investitiei fiind estimata la 450 de milioane de euro, iar capitalul propriu se va cifra la 50 de milioane de euro si va fi furnizat in mare parte de investitorii bancii.

Aceasta initiativa este conforma strategiei bancii elene de a-si imbunatati prezenta in sectorul imobiliar din aceasta regiune.

Potrivit unui comunicat de presa al bancii din Grecia, aceasta investitie va avea loc in contextul in care piata imobiliara din Balcani este in crestere, dar si ca urmare a perspectivelor apropiate de aderare in Uniunea Europeana a tarilor din aceasta regiune.

“Principalul scop al Fondului de investirii Trieris este de a inregistra venituri din investitiile imobiliare si cele de leasing,” se precizeaza in comunicatul de presa al bancii.

Potentialul mare de crestere a pietei romanesti a atras un numar semnificativ de grupuri financiare grecesti care si-au exprimat in ultimul timp intentia de a-si mari cota de piata.

Grupul Piraeus Bank este al treilea mare grup financiar privat din Grecia, care desfasoara totodata operatiuni si pe pietele din Germania, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.