Piraeus Bank a anuntat in cursul zilei de ieri lansarea unui fond de investitii imobiliare pentru Europa de Sud-Est, potrivit publicatiei online grecesti Reporter.gr. Acest fond de investitii se va numi Trieris, valoarea investitiei fiind estimata la 450 de milioane de euro, iar capitalul propriu se va cifra la 50 de milioane de euro si va fi furnizat in mare parte de investitorii bancii.

Aceasta initiativa este conforma strategiei bancii elene de a-si imbunatati prezenta in sectorul imobiliar din aceasta regiune.

Potrivit unui comunicat de presa al bancii din Grecia, aceasta investitie va avea loc in contextul in care piata imobiliara din Balcani este in crestere, dar si ca urmare a perspectivelor apropiate de aderare in Uniunea Europeana a tarilor din aceasta regiune.

Principalul scop al Fondului de investirii Trieris este de a inregistra venituri din investitiile imobiliare si cele de leasing, se precizeaza in comunicatul de presa al bancii.

Potentialul mare de crestere a pietei romanesti a atras un numar semnificativ de grupuri financiare grecesti care si-au exprimat in ultimul timp intentia de a-si mari cota de piata.

Grupul Piraeus Bank este al treilea mare grup financiar privat din Grecia, care desfasoara totodata operatiuni si pe pietele din Germania, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri