Sándor Csányi, presedinte si director general al grupului OTP, preciza in vara anului trecut ca o cota de piata situata intre 8% si 10% pentru OTP pe pietele din Romania, Serbia, Slovacia si Croatia ar fi optima. OTP organizeaza astazi intalnirea anuala a actionarilor.

Standard&Poor's a imbunatatit ratingurile pentru datoriile pe termen lung si cele pe termen scurt ale bancii ungare OTP Bank, prezenta in Romania, de la "BB+/B" la "BBB-/A-3", ca urmare a rezistentei la recesiune a profilului de afaceri si financiar.

OTP Bank Romania, unul dintre jucatorii de talie medie din sistemul bancar autohton, cu o cota de piata de 1% dupa valoarea activelor gestionate, isi mentine planurile de dezvoltare, avand ca prim plan o crestere organica si ca plan secundar achizitia unei alte banci.

Citeste si:

Tot in vara anului trecut, Laszlo Diosi, seful subsidiarei locale a OTP, declara: "Am participat recent la un curs de achizitii care spunea ca o crestere organica este cea mai buna solutie, totusi acum este unul dintre momentele bune pentru achizitii". Diosi mentiona ca din punct de vedere al preturilor, este un moment bun pentru achizitii in sectorul bancar, dar trebuie analizate foarte bine portofoliile de credite. OTP avea in vizor, pentru achizitii, jucatori cu o cota de piata situata intre 1% si 5%.

Laszlo Diosi a obtinut la inceputul lui 2011 un nou mandat de CEO al OTP Bank Romania. El a preluat conducerea subsidiarei locale a OTP in primavara anului 2007, dupa ce anterior s-a aflat la conducerea diviziei de retail.