In luna februarie, BCR a anuntat actionarii ca a obtinut in 2010 un profit net de 100 - 105 milioane lei, dar ulterior firma de audit a sugerat bancii sa mai constituie provizioane suplimentare, astfel incat castigul s-a redus la 55,4 milioane de lei, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Actionarii au aprobat, vineri, cu peste 90% din voturi, toate punctele de pe ordinea de zi propusa de conducerea BCR pentru cele trei adunari generale ale actionarilor care au avut loc vineri.

SIF Moldova a votat impotriva la unele puncte de pe ordinea de zi. Societatea de investitii detine 6% din actiunile bancii.

Majorarea capitalului social va fi realizata prin emiterea unui numar de 554,27 milioane de actiuni noi cu valoarea nominala de 0,1 lei/actiune.

Actionarii BCR au mai aprobat modificarea valorii nominale a unei actiuni, de la 1,3 lei la 0,1 lei/actiune, si a actului constitutiv al bancii, dar si pentru cresterea numarului de titluri de la 792,46 milioane la 10,3 miliarde de unitati.

Citeste si:

Totodata, cctionarii au aprobat si situatiile financiare ale BCR si grupului BCR pentru exercitiul financiar incheiat la 31 decembrie 2010, pe baza raportului administratorilor privind exercitiul financiar al anului 2010, a raportului consolidat al administratorilor privind exercitiul financiar al anului 2010, a raportului Comitetului Executiv, a rapoartelor auditorului financiar, a raportului Comitetului de Audit si Conformitate, a raportului Comitetului de Remunerare si a raportului Comitetului de Risc.

Grupul BCR este controlat de Erste Bank, care a preluat, in 2006, 61,88% din actiunile BCR, pentru 3,75 miliarde de euro, de la stat, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si International Finance Corporation. Grupul austriac si-a majorat ulterior participatia la 69,17%, prin preluarea de actiuni detinute de salariatii BCR.

In noiembrie 2009, grupul austriac a interpus in relatia sa de actionar majoritar al BCR doua vehicule cu statut juridic de SRL infiintate in Austria, EGB Ceps Beteilungen GmbH si EGB Ceps Holding GmbH. Societatea din urma detine in prezent 69,4% din actiunile BCR. O participatie de 30,11% se afla in proprietatea celor cinci societati de investitii financiare (SIF).