Rata cuponului va fi de 4,5%, iar valoarea individuala a unei obligatiuni de stat denominate in euro este de 50.000 de euro, potrivit prospectului de emisiune, transmite Mediafax.

Surse oficiale au declarat ca Ministerul Finantelor Publice va emite pe piata interna, la mijlocul saptamanii viitoare, titluri de stat in valuta cu scadenta la trei ani.

Scadenta obligatiunilor va fi data de 6 mai 2014.

Finantele au vandut in 2009 titluri in valuta in suma de 2,76 miliarde de euro, prin trei licitatii pe piata interna. Anul trecut, Trezoreria a realizat doua emisiuni de titluri de stat in valuta, in suma de 2,5 miliarde de euro, din care a rambursat o emisiune realizata in noiembrie 2009, de 1,42 miliarde de euro.

Citeste si:

Consiliul de Administratie al BNR a decis la sfarsitul lunii martie sa reduca ratele pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor in valuta cu scadenta sub doi ani de la 25% la 20%, incepand cu perioada de aplicare 24 aprilie-23 mai 2011.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ulterior ca banca centrala a redus rata rezervelor minime in valuta pentru a crea lichiditate in piata, avand in vedere rambursarile mari in valuta ale Ministrului Finantelor, dar si pentru a oferi flexibilitate bancilor in conditiile evolutiilor internationale.

El a precizat ca BNR a eliberat prin reducerea rezervelor minime suma de 1,3 miliarde de euro.