Directorul Serviciului de Informatii Externe (SIE), Mihai Razvan Ungureanu, a declarat la ProTV, ca au existat "atacuri serioase" asupra monedei nationale, adica operatiuni licite facute de speculatori.

Ungureanu a spus ca SIE acorda atentie fenomenelor economice internationale de natura de a influenta inclusiv situatia interna a Romaniei, informeaza Mediafax.

El a precizat ca sunt urmarite previziuni monetare, variatii de bursa, diferite tipuri de contracte, inchegarea sau desfacerea unor monopoluri.

In acest context, intrebat daca se poate spune ca din exterior au existat incercari de a ataca leul, directorul SIE a raspuns: "Da".

Intrebat daca aceste atacuri au avut loc in sau dupa octombrie 2008, Ungureanu a raspuns: "Dati-mi voie sa nu fiu precis cu data, va pot confirma insa acest lucru: au existat atacuri serioase asupra monedei nationale. Colaborarea pe care o avem cu Banca Nationala romana ...".

Intrebat cine a atacat leul, Ungureanu a raspuns: "Bineinteles, vorbim de speculatorii care au atacat si alte monede nationale in perioada pe care o descrieti".

El a mentionat ca aceste atacuri sunt, de fapt, operatiuni comerciale licite.

Intrebat daca ar considera ca fiind o operatiune de succes informarea oferita de SIE catre BNR legat de aceste atacuri, Ungureanu a raspuns ca este una dintre sarcinile de care s-a achitat SIE.

Citeste si Cine a jucat agresiv in octombrie 2008: A fost sau nu a fost?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cand difuzeaza Pro TV Singur Acasa