Veniturile nete din investitiile realizate in Romania au scazut anul trecut de peste trei ori, de la 9,9 milioane de euro la 2,8 milioane de euro, potrivit raportului financiar al Uniqa. Veniturile nete din investitii includ dobanzile, dividendele si alte castiguri generate de activele investite ale asiguratorului, excluzand costurile asociate acestor investitii si castigurile sau pierderile de capital, informeaza Mediafax.

In Bulgaria, primele Uniqa au scazut cu 2,4%, de la 27,15 milioane de euro la 26,5 milioane de euro.

Grupul are divizii de asigurari si in Austria, Italia, Germania, Elvetia, Lichtenstein, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Ucraina, Serbia, Croatia, Bosnia-Herzegovina, Albania, Kosovo, Macedonia si Muntenegru.

In Austria, cea mai mare piata a Uniqa, primele subscrise au crescut usor anul trecut, de la 3,03 miliarde de euro in 2009 la 3,06 miliarde de euro.

Citeste si:

La nivel de grup, primele subscrise au crescut cu 7,75%, de la 4,77 miliarde de euro la 5,14 miliarde de euro.

Uniqa a raportat un profit net de 95 milioane de euro pentru anul trecut, in crestere cu 70% de la 56 milioane de euro in anul anterior.

Grupul controleaza in Romania companiile Uniqa Asigurari si Uniqa Asigurari de Viata si are o participatie de 27% din actiunile Astra. Uniqa intentioneaza sa vanda in acest an participatia la Astra, potrivit raportului financiar al grupului. Uniqa a anuntat anul trecut o intelegere cu Nova Group, care detine 72,68% din actiunile Astra, pentru vanzarea pachetului de actiuni.