Estimarea conform carea BNR va mentine dobanda de politica monetara la 6,25% apartine tuturor analistilor care au participat la sondajul AAFBR, potrivit unui comunicat al asociatiei. In plus, majoritatea analistilor se asteapta ca rata dobanzii cheie sa ramana nemodificata pana la finalul anului.

Analistii se asteapta ca rata de politica monetara sa scada la 6% pana la finalul anului 2012 (estimarilor analistilor fiind incadrate in intervalul 4,5% - 7%).

In ceea ce priveste nivelul ratelor rezervelor minime obligatorii (RMO), analistii considera acestea vor ramane nemodificate in sedinta BNR de maine, mai exact la 15% pentru pasivele in lei si 20% pentru cele in valuta (nicio modificare).

Citeste si:

Majoritatea respondentilor la sondajul AAFBR sustin ca nivelul rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in valuta va ramane la 20% pana la finele anului 2011 si va scadea la 15% la finalul anului 2012. In cazul pasivelor in lei nu se asteapta nicio modificare pana la sfarsitul anului 2011, insa este previzionata scaderea acesteia la 10% pe parcursul anului 2012.

AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in ianuarie 2008 si care reuneste in randurile sale peste 70 de analisti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital.