Valoarea garantiilor acordate de EximBank a urcat pana la 1,03 miliarde de lei la finalul anului 2010, nivel aproape dublu fata de starsitul anului 2009, cand banca anunta ca valoarea garantiilor emise este de 520 de milioane de lei. EximBank a realizat anul trecut un profit net de aproape 75 de milioane de lei.

„Cu un profit net de aproape 75 de milioane de lei in 2010, EximBank a reusit performanta de a intra in top 10 cele mai profitabile banci din Romania. In conditiile prelungirii crizei economice si financiare si in anul 2010, strategia EximBank nu a fost una orientata catre maximizarea profitului, ci catre alocarea resurselor astfel incat sa ofere sprijin real pentru mediul de afaceri”, explica oficialii bancii.

Din totalul garantiilor emise in 2010 in numele si contul statului, 64% au fost acordate intreprinderilor mari din industria prelucratoare, industria extractiva si din constructii, iar circa 20% au fost accesate de intreprinderi mici si mijlocii.

Activitatea EximBank in numele si contul statului a inregistrat in 2010 o crestere cu aproape 40% fata de finele lui 2009, angajamentele totale (finantari, garantii si asigurari) fiind de circa patru ori mai mari decat in 2008, potrivit unui comunicat al institutiei.

Pe parcursul anului trecut, expunerea totala a EximBank (volumul total al finantarilor, garantiilor si asigurarilor acordate in nume si cont stat si nume si cont propriu) s-a majorat cu aproape 20% fata de finele anului anterior si s-a dublat comparativ cu sfarsitul anului 2008.

Activele EximBank au urcat cu aproape 5% in 2010, pana la 3,5 miliarde de lei.

„Anul acesta strategia noastra de afaceri se concentreaza pe sustinerea dezvoltarii si cresterii competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii si a societatilor comerciale care deruleaza proiecte cu fonduri europene. Pentru atingerea acestor obiective avem nevoie in primul rand de schimbarea perceptiei pe care banca o are in randul oamenilor de afaceri”, a explicat Ionut Costea, presedintele EximBank.

EximBank este o institutie bancara specializata al carei portofoliu de produse este axat pe trei directii majore de actiune - finantare, garantare, asigurare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Vladescu si-a garantat o parte din cautiune cu lingouri de aur