Euroins Romania si-a propus sa subscrie prime de asigurare in suma de 369,5 milioane de lei, cu peste 20% mai mult fata de 2010, si sa obtina un rezultat pozitiv, dupa ce anul trecut pierderile s-au injumatatit, la 4,2 milioane de lei, scrie Mediafax.

In 2010, subscrierile companiei au atins 301,02 milioane de lei, conform datelor transmise catre Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).

Cea mai mare parte a veniturilor din prime a revenit politelor de raspundere civila auto (RCA) - 264,26 milioane de lei, cota acestora in total subscrieri majorandu-se de la 82,9% la 87,8%, evolutie care a plasat Euroins pe locul trei in topul asiguratorilor RCA, dupa Astra si Carpatica Asig.

Pe CASCO, societatea a subscris prime in suma de 24,76 milioane de lei, de la 35,12 milioane de lei in 2009, evolutie care se inscrie in trendul manifestat la nivelul pietei de profil.

Conducerea Euroins spune ca, in acest an, societatea nu va folosi polita RCA ca vector principal pentru cresterea volumului subscrierilor pe anul in curs, ci din contra, isi va concentra atentia asupra politelor de tip property, raspunderi, accidente si sanatate, urmand sa fie lansate noi polite din clasele respective.

"In 2011, Euroins va miza pe o reducere a asigurarilor auto sub 80% din valoarea primelor subscrise. In ceea ce priveste asigurarile de tip property, se estimeaza o pondere de 10% din volumul de prime subscrise", se arata in raspunsurile asiguratorului.

In privinta despagubirilor, Euroins a achitat indemnizatii de 182,5 milioane de lei, cu 22% fata de nivelul consemnat in 2009.
Pentru acest an, bugetul de venituri si cheltuieli prevede achitarea unor indemnizatii in suma de 200 milioane de lei.

Euroins Romania a fost infiintata in anul 1994 sub denumirea Asitrans si practica numai asigurari generale.

Actionarii asiguratorului sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) - 89,09% si mai multe persoane fizice si juridice, care impreuna controleaza titluri reprezentand 10,91% din capitalul social.

Grupul bulgar Eurohold a intrat in structura actionariatului Euroins in 2007, dupa ce a platit 12,5 milioane de euro pentru 75% din actiunile companiei.

Potrivit datelor companiei, grupul Eurohold va sustine in continuare activitatea subsidiarei din Romania, prin noi infuzii de capital.

La inceputul anului, actionarii Euroins au aprobat majorarea capitalului social cu 12 milioane de lei, de la 71,49 milioane lei la 83,49 milioane de lei.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, valabile la finele lunii martie, operatiunea nu s-a finalizat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Samsarii durerii: afaceri pe spatele victimelor din accidente auto