BT Maxim, unul dintre fondurile administrate de catre BT Asset Management , subsidiara a Grupului Financiar BANCA TRANSILVANIA, a fost, in luna decembrie 2005, cel mai performant de pe piata fondurilor de investitii, cu o crestere a valorii unitatii de fond de 2.44%, conform datelor raportate de Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv.

La doar 5 luni de la momentul lansarii acestuia (august 2005), activele nete ale fondului de investitii BT Maxim au atins valoarea de 15.7 milioane RON, in conditiile in care numarul de investitori se apropie de 550. Pe parcursul celor 5 luni, cresterea inregistrata de o unitate de fond a fost de 23.3% (date valabile pentru 20.01.2005).

BT Asset Management S.A.I. S.A. este una dintre companiile Grupului Financiar BANCA TRANSILVANIA, avand ca obiect principal de activitate administrarea investitiilor. Infiintata in anul 2005, societatea detine, conform datelor de la sfarsitul anului 2005, o cota de 6.3% din piata fondurilor deschise de investitii.

Citeste si:

Pe langa BT Maxim, BT Asset Management S.A.I. S.A. are in administrare inca doua fonduri de investitii: BT Clasic, care este fond diversificat, cu profil preponderent monetar si risc scazut, avand in prezent aproape 150 de investitori, active nete in valoare de 11 milioane RON si o crestere de 6.3% in 5 luni de la data lansarii (date valabile pentru 20.01.2005), precum si BT Invest 1, care este un fond inchis de investitii, destinat investitorilor calificati.

BT Maxim si BT Clasic sunt produsele BT Asset Management S.A.I., care se distribuie prin intermediul retelei teritoriale a Bancii Transilvania, formata din 215 sucursale si agentii. Acestea se adreseaza in principal pietei de retail si reprezinta o alternativa de investitii si economisire pentru clienti, in contextul asteptarilor referitoare la cursul descendent al randamentelor instrumentelor clasice de plasament.