Suma reprezinta cu 56% mai mult decat valoarea anuntata, la un randament de 4,89% pe an, usor mai ridicat decat la emisiunea precedenta, din noiembrie 2010.

"Bancile au cotat foarte bine, asa cum ne si asteptam. Am acceptat o valoare mai mare decat suma anuntata, in conditiile in care randamentul maxim a fost de 4,9% pe an, rezonabil pentru o scadenta de trei ani in conditiile actuale de pe pietele financiare", a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelora Bogdan Dragoi.

Finantele au anuntat o valoare indicativa pentru emisiunea de miercuri de 600 de milioane de euro, obligatiunile avand un cupon de 4,5% pe an. Scadenta obligatiunilor va fi data de 6 mai 2014.

In noiembrie 2010, ministerul a vandut tot pe piata interna titluri in valuta de 1,32 de miliarde euro, cu scadenta la trei ani si un randament mediu de 4,8% pe an.

La inceputul acestei saptamani, Dragoi a declarat ca Trezoreria are fonduri suficiente pentru a achita imprumuturile in valuta scadente in luna iulie, de peste 2,5 miliarde euro, independent de suma care va fi atrasa miercuri la licitatia de titluri de stat in euro.

Citeste si:

Astfel, MFP a vandut in iulie 2010 certificate de trezorerie in euro cu scadenta la un an, de 1,213 miliarde de euro, de trei ori mai mult comparativ cu valoarea programata, de 400 de milioane de euro, la o dobanda de 4,9% pe an.

Cu doi ani in urma, Trezoreria a atras tot de pe piata interna un imprumut sindicalizat de 1,2 miliarde euro, care va avea scadenta pe 23 iulie.
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat la inceputul lunii aprilie, ca banca centrala a redus rata rezervelor minime in valuta pentru a crea lichiditate in piata, avand in vedere rambursarile mari in valuta ale Ministrului Finantelor, dar si pentru a oferi flexibilitate bancilor in conditiile evolutiilor internationale.

Isarescu a precizat atunci ca suma eliberata in piata se ridica la 1,3 miliarde euro.

Finantele a atras in 2009 valuta din piata interna in suma de 2,76 miliarde de euro, prin trei operatiuni. De asemenea, Trezoreria a realizat anul trecut doua emisiuni de titluri de stat in valuta, in suma de 2,5 miliarde de euro, din care a rambursat o emisiune realizata in noiembrie 2009, de 1,42 miliarde de euro.