"In primul trimestru din 2011, ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut de 11,26 milioane de lei, comparativ cu 15,8 milioane de lei din aceeasi perioada a anului precedent. Acest rezultat este unul previzionat, fiind influentat pe de o parte de proiectele de crestere a beneficiilor si serviciilor oferite clientilor realizate in aceasta perioada, iar pe de alta parte de investitiile pentru dezvoltarea canalelor de distributie si cresterea profesionalismului fortei de vanzari", se arata intr-un comunicat al asiguratorului, citat de Mediafax.

Potrivit datelor companiei, primul trimestru a adus dublarea numarului de persoane care si-au repus in vigoare contractele si un apetit sporit pentru protectie si garantii.

"Astfel, in totalul politelor subscrise de ING in primele trei luni din 2011, asigurarile de tip traditional detin o pondere de 64%, in urcare cu patru procente fata de primul trimestru din 2010. Un semnal pozitiv este dublarea numarului de persoane care si-au repus contractele in vigoare, dupa ce au fost nevoite sa renunte la polite din cauza dificultatilor financiare", se mai spune in comunicat.

In plus, numaul total de contracte reziliate si rascumparate in intervalul ianuarie-martie a scazut cu 36% fata de aceeasi perioada a anului 2010.

In acelasi timp, prima bruta medie alocata de clientii care au incheiat in primul trimestru o polita de asigurare de viata la ING a fost de 1.539 lei, in urcare cu 6% fata de intervalul similar din 2010.

Citeste si:

Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este 2,08 fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,84, comparativ cu nivelul minim cerut - 1.

Valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la 2,08 miliarde de lei la sfarsitul primului trimestru, cu 8,4% mai mult fata de martie 2010.

Pe segmentul de pensii facultative, cele doua fonduri din administrarea ING Asigurari de Viata au 90.956 de participanti, in crestere cu peste 24% fata de primul trimestru al anului 2010.

Valoarea activelor nete aferente celor doua fonduri - ING Activ si ING Optim - a crescut cu peste 53% in primele trei luni, la 166,27 milioane de lei.

Pe segmentul de pensii obligatorii (Pilonul II), activele nete ale fondului administrat de ING Pensii SAFPAP, au crescut cu 63% in ultimul an, la 1,90 miliarde de lei.