Sud-Estul Europei (SEE) va vedea in curand o expansiune „agresiva“ din partea grecilor de la Alpha Bank, se arata intr-un comunicat al bancii. „Alpha Bank Romania are in plan o crestere organica rapida intre anii 2006-2008 prin deschiderea a 120 de sucursale si agentii in intreaga tara. Banca intentioneaza sa detina un loc de frunte pe piata romaneasca. In anul 2006 banca va deschide 40 de noi unitati, majoritatea acestora in afara Bucurestilor“, spun oficialii bancii.

„Expansiunea din Romania este varful de lance al strategiei Grupului Alpha Bank pentru SEE, unde Grupul intentioneaza sa joace un rol major. Dezvoltarea retelelor de sucursale din Serbia, Bulgaria, Albania si Macedonia (Fyrom) va completa aceasta abordare regionala, demonstrand apetitul si hotararea privind extinderea pe aceste piete cu potential ridicat“, se arata in comunicat.

„Alpha Bank aspira sa devina prima alegere a clientilor in regiunea largita a sud-estului Europei, o piata de 60 de milioane de locuitori, cu crestere rapida si cu un potential in derulare inca neutilizat. Pentru a atinge aceste tinte reteaua noastra de unitati va creste cu peste 100% ajungand la 1.200 de sucursale in anul 2010, situandu-ne astfel intre primele banci din regiune, cu o cota de piata de peste 10% in SEE si de peste 15% daca este inclusa si Grecia“, sustine Demetrios Mantzounis, director de mangement al Alpha Bank Group. „Ne propunem ca in anul 2010 circa 25% din profiturile noastre sa vina din regiunea SEE. Am facut pregatirile necesare unei extinderi mai rapide pe piata de retail din Grecia si in pietele din Balcani. Vom continua sa investim in forta de munca si infrastructura pentru a sprijini activitatile profitabile, mentinand costuri scazute“, a mai spus Mantzounis.

„Sud-estul Europei este principala zona de dezvoltare a Grupului in urmatoarea perioada, Romania jucand un rol principal in acest plan. Trebuie mentionat faptul ca dintre cele 260 de sucursale care se vor deschide in urmatorii 3 ani in regiune, 120 vor fi in Romania“, sustine presedintele executiv al Alpha Bank Romania, Christos Giampanas. Anul trecut, Alpha Bank Group (Grecia) a vandut actiunile detinute la Alpha Insurance Romania companiei elene Ethniki Asfalistiki, grupul urmand sa isi concentreze eforturile asupra dezvoltarii bancii. In primele noua luni ale anului trecut, Alpha Bank a inregistrat un profit de 21,3 milioane euro.

In octombrie 2005 Alpha Bank Romania si-a majorat fondurile proprii pentru a lansa pe piata noi produse de creditare.