O veste buna, una rea. Rata creditelor neperformante pe segmentul de retail s-a stabilizat pentru BCR la mai putin de 20%, dar continua sa se inrautateasca pe segmentul companiilor, sustine Dominic Bruynseels, seful celei mai mari banci de pe piata locala.

Dominic Bruynseels considera ca ameliorarea situatiei portofoliului de credite se va observa abia dupa revenirea economiei

“Ma astept ca volumul creditelor neperformante sa inceapa sa scada, pe fondul revenirii care va avea loc in economie in urmatoarele 12 luni. Creditarea va creste si, astfel, scaderea ratei creditelor neperformante va accelera”, afirma Dominic Bruynseels, CEO al BCR.

Seful BCR a mentionat ca rata creditelor neperformante pe segmentul de retail s-a stabilizat la 19,3%.

Portofoliul total de credite al grupului BCR a avut o evolutie "relativ satisfacatoare" in primul trimestru din 2011, potrivit oficialilor bancii, iar ponderea creditelor neperformante in sold s-a mentinut la nivelul de la finele anului trecut, de 16,8%.

Volumul total al portofoliului de credite acordate de BCR era de aproximativ 11,5 miliarde euro (47,48 miliarde de lei) la finalul primului trimestru din 2011, ponderea creditelor de retail fiind de 41,7%. BCR include in segmentul de retail creditele acordate populatiei si microintreprinderilor, iar portofoliul bancii este de aproximativ 4,8 miliarde euro, potrivit calculelor wall-street.ro realizate pe baza datelor BCR.

Citeste si: Cea mai mare banca din Romania a vandut credite de peste 180 mil. euro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si