Generali Asigurari a obtinut o crestere de 13% pe segmentul de asigurari de viata, in perioada ianuarie-martie 2011, ajungand la un volum de prime brute subscrise de 23,7 milioane lei.
Rezultatele inregistrate de companie pe segmentul de viata au condus la cresterea semnificativa a ponderii acestora in portofoliu pana la 25%, cu 7 puncte procentuale mai mult fata de primul trimestru al anului 2010, se arata in comunicatul companiei.

O evolutie de peste 20% a fost inregistrata si pe segmentul de asigurari de viata de grup, urmat de asigurarile individuale traditionale (+5%).

„In primul trimestru am facut pasi importanti pentru dezvoltarea segmentului de bancassurance, am pus accent pe promovarea asigurarilor de viata de grup si in teritoriu, prin intermediul fortei proprii de vanzare, si am continuat programele de retentie a portofoliului de clienti”, a declarat Marie Kovarova (foto), director general Generali Asigurari.

Per ansamblu, compania a obtinut in primul trimestru al anului 2011 un volum total de prime brute subscrise de 96,6 milioane lei, cu 15,6% mai mic in comparatie cu perioada similara a anului precedent. Rezultatul general a fost afectat de reducerea subscrierilor pe segmentul auto, care a influentat semnificativ sectorul de asigurari generale. Volumul de prime brute subscrise la asigurarile generale s-a situat la nivelul de 73 de milioane de lei.

„Decizia de a nu intra in razboiul preturilor pe segmentul de asigurari auto, face parte din strategia noastra, cu premise de dezvoltare pe termen lung in Romania. Suntem una dintre companiile cu cel mai echilibrat portofoliu din intreaga piata, dominata in prezent de asigurarile auto”, a explicat Marie Kovarova.

Chiar daca per ansamblu segmentul de asigurari generale a scazut, exclusiv din cauza sectorului auto, compania a inregistrat cresteri de doua cifre pe alte linii de business non-auto, precum: asigurari de calatorie in strainatate (+42,5%), asigurari de locuinta (+41%), asigurari de raspundere profesionala (+31,1%), transport (+26,4%) si asigurari de daune la proprietati (+14,9%).

„In 2011 ne vom concentra pe segmentele care ne pot asigura o dezvoltare sigura si sanatoasa, cum sunt asigurarile de viata, cele de locuinta sau de calatorii. In ceea ce priveste politica pe care o vom adopta pentru dezvoltarea asigurarilor auto, cu siguranta nu vom neglija acest segment de business, care are inca ponderea majora in portofoliul nostru”, a completat Marie Kovarova.

Grupul Generali este unul dintre cei mai importanti asiguratori si principalul jucator pe segmentul asigurarilor de viata din Europa, cu prime brute subscrise de peste 73 miliarde de euro in 2010.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri