Boris Schneider a plecat din functia de director general in cadrul Asirom, dupa o cooperare de sase ani, fiind numit in conducere in 2005, cand l-a inlocuit pe Ion Bratulescu, au declarat pentru wall-street.ro surse din piata.
Schneider a fost inlocuit cu Mariana Diaconescu, care ocupa functia de vicepresedinte al asiguratorului controlat de Vienna Insurance Group, scrie Mediafax.

Boris Schneider a parasit functia de director general din cadrul Asirom, dupa o cooperare de sase ani, perioada in care obiectivul acestuia la conducerea entitatii a fost de a identifica punctele forte si problemele companiei, odata cu declinul inregistrat incepand cu anul 2002, cand Asirom a pierdut pozitia de lider al pietei de profil.

La inceputul lunii aprilie, Schneider estima o dublare a rezultatului brut in acest an, comparativ cu anul precedent si o recuperare a cotelor de piata in asigurari de viata si generale detinute inainte de criza. Profitul brut inregistrat de companie la sfarsitul anului 2010 a fost de 19,5 milioane de lei (aproximativ 4,6 milioane de euro).

In aceasi perioada Asirom a inregistrat prime brute subscrise in valoare totala de 530,9 milioane de lei, in scadere comparativ cu anul 2009, de la aproximativ 646 de milioane de lei.

“Piata de asigurari a fost afectata de criza financiara in ultimii ani, insa am reusit sa mentinem o afacere sustenabila printr-o eficientizare a portofoliului si un proces amplu de restructurare si de reorganizare care s-a finalizat printr-o eficientizare a retelei de vanzare. Tinta companiei pentru 2011 este de a-si recupera cotele de piata pierdute in 2009 si 2010”, a declarat, in luna aprilie, Boris Schneider (foto).

Cetatean austriac, Schneider a preluat functia de director general al Asirom la 1 iunie 2005, cand l-a inlocuit pe Ion Bratulescu, transferat in postul de director general adjunct. La acea vreme, numirea lui Schneider la conducerea Asirom era considerata un prim pas in preluarea companiei de catre grupul Wiener Staedtische, parte a Vienna Insurance Group.

Schneider a lucrat incepand cu anul 1999 in cadrul grupului austriac Wiener Staedtische, unde a indeplinit diverse functii de conducere, printre care si pe cea de coordonator pentru Europa de Sud-Est. Pentru o perioada de timp, Schneider a fost si director general adjunct la Unita.

Incepand cu luna februarie 2004, postul de director general la Asirom a revenit, in ordine cronologica, lui Catalin Stroe, Fred Heat si Ion Bratulescu.

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) in Romania a inregistrat in primul trimestru din acest an pierderi totale de 5 milioane de euro in Romania, iar afacerile s-au diminuat la nivel cumulat cu 2% la 144.5 milioane de euro.

Defalcat, segmentul asigurarilor non-viata a cunoscut un declin de primelor subscrise pana la 117.4 milioane euro, fiind atribuit procesului de restructurare a portofoliului. In acelasi timp, primele din asigurari de viata au crescut cu 4,3 la suta la 27.1 milioane de euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri