Companiile detinute de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) in Romania au inregistrat in primul trimestru din acest an pierderi totale de 5 milioane de euro, iar afacerile s-au diminuat la nivel cumulat cu 2% la 144.5 milioane de euro, a anuntat grupul.
Grupul de companii (Asirom, Omniasig, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata) a raportat un volum total de prime brute subscrise in valoare de 144.5 milioane de euro, in primul trimestru, in scadere cu 2% fata de anul trecut.

Cele patru companii au inregistrat in perioada mentionata pierderi totale de 5 milioane de euro.

Defalcat, segmentul asigurarilor non-viata a cunoscut un declin de primelor subscrise pana la 117.4 milioane euro, fiind atribuit procesului de restructurare a portofoliului. In acelasi timp, primele din asigurari de viata au crescut cu 4,3 la suta la 27.1 milioane de euro.

In 2010, primele brute subscrise ale VIG in Romania au insumat in primul trimestru 147,4 milioane euro. Pe segmentul asigurarilor generale, primele brute subscrise au fost de 121,4 milioane euro, iar afacerile pe segmentul de asigurari de viata au sporit la 26 milioane euro.

La nivel de grup, VIG a inregistrat prime brute subscrise in valoare de 2,6 miliarde de euro, in crestere cu 2,9% fata de acum un an si un profit net de 109 milioane de euro.

Grupul austriac detine pe piata locala patru companii de asigurari, respectiv Asirom, Omniasig, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri