Pentru noul program Prima Casa 4, prin care garantia de la stat va acoperi doar jumatate din valoarea imprumutului, si-au exprimat interesul doar “4-5” banci, a declarat Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor.

“Comunitatea bancara asteapta sa primeasca proiectul de conventie bilaterala care va fi semnat de bancile interesate sa participe la acest program. Exista 4-5 banci interesate sa participe. CEC este interesata de proiect”, a spus Radu Ghetea, in cadrul unei conferinte organizate de Ziarul Financiar, fara a preciza numele exact al institutiilor bancare in cauza.

Noul program Prima Casa, prin care garantia de la stat va acoperi doar jumatate din valoarea imprumutului, va putea fi aplicat doar de bancile cu risc redus, pentru care normele de creditare aprobate de BNR permit un avans minim de 10% din imprumut.

Guvernul a decis, la finele lunii martie, sa permita bancilor interesate injumatatirea garantiei de stat deja contractate prin programul Prima Casa si utilizarea sumelor astfel eliberate pentru garantarea de noi credite ipotecare.

De asemenea, in noua formula vor putea fi incluse si persoanele care detin deja o casa in suprafata maxima de 50 metri patrati si doresc un confort sporit.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si