HVB Bank si-a modificat produsele de creditare, sporind si mai mult gradul acestora de accesibilitate si flexibilitate. Astfel, pentru obtinerea unui imprumut, varsta minima este acum de 20 de ani, venitul net lunar minim are un nivel considerabil mai mic si este acum raportat la veniturile familiei, si nu doar la cele ale solicitantului unui credit. Iar vechimea minima in munca este de 1 an, in loc de doi, cat prevedeau conditiile anterioare de eligibilitate.

Produsele apartin catalogului care va defini oferta de retail banking a Bancii HVB tiriac, institutie creata o data cu finalizarea procesului de integrare a HVB Bank si a Bancii Tiriac. Accesibilitatea si flexibilitatea au fost conceptele majore care au stat la baza definirii acestui nou catalog. Noua entitate va fi o banca universala, care se va adresa unei categorii largi de clientela. Iar oferta pe care o conturam acum vine ca o confirmare a acestei pozitionari, declara Manuela Plapcianu, Vicepresedinte HVB Bank Romania.

Noile produse de creditare sunt oferite deja de HVB Bank, ele urmand sa fie disponibile si in sucursalele Bancii tiriac pana la finalul primului trimestru. Restul catalogului de produse si servicii va fi implementat gradual, in ambele banci, pana la finalul procesului de integrare.

Anul trecut, la finalul lunii august, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) si Banca tiriac au finalizat tranzactia ce va duce la fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca tiriac. Pregatirile pentru integrarea celor doua banci au inceput la 1 septembrie 2005, iar pe parcursul acestora cele doua banci vor functiona in paralel. Fuziunea urmeaza sa fie finalizata in prima jumatate a anului acesta.

Noua banca va detine cea de-a patra pozitie pe piata bancara romaneasca, cu active totale de 2,5 miliarde EUR, cu 82 de unitati, peste 760.000 de clienti si o cota de piata de aproximativ 8%.

HVB Bank Romania este succesorul legal al Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), banca prezenta in Romania inca din septembrie 1998. Din noiembrie, HVB Bank Romania si Banca tiriac sunt subsidiare ale noului UniCredit Group. Cu active totale de 770 miliarde EUR, la finalul lui iunie 2005, si cu o capitalizare de piata de 54 de miliarde EUR, noul UniCredit Group a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri