Platforma ofera optiunea de a investi in Aur de Cont, un produs complementar investitiei in aur fizic, ce pastreaza siguranta specifica acestei investitii.

“Spre deosebire de tranzactionarea fizica a aurului, aceasta detine avantajul accesului la o piata lichida, care raspunde rapid la orice informatie cu impact asupra pietelor internationale. Volatilitatea specifica Aurului de Cont asigura clientilor oportunitatea de a deschide pozitii si de a le inchide integral sau partial, fara a fi necesare intervale indelungate de timp pentru marcarea profiturilor. Mai mult, clientii pot solicita oricand livrarea fizica a aurului.” a declarat Alina Piciorea, Head of Corporate & Retail Sales in Piraeus Bank Romania.

Investitorii pot alege sa cumpere aur fara a fi necesara livrarea fizica, eliminand astfel mare parte din costurile aferente acestui proces dar avand siguranta ca aurul achizitionat exista in forma fizica in custodia uneia din contrapartidele elvetiene ale Piraeus Bank.

Astfel, ei pot profita de modificarile de pret ale aurului pe piata internationala prin cumpararea si vanzarea Aurului de Cont la spread-uri minime. Modalitatea de tranzactionare este similara tranzactiilor de schimb valutar; se cumpara/vand uncii de aur contra EUR, USD sau RON.