Doctor in economie al Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, cu teza de doctorat "Modele de crestere economica si rolul politicii monetare in realizarea cresterii sustenabile", Dan Busca a venit in Bancpost in martie 2008, initial pe pozitia de senior economist.

El face parte din grupul de economisti care s-au format la Directia Politica Monetara si Modelare Macroeconomica din Banca Nationala a Romaniei, unde a activat din august 2004 pana cand a plecat la Bancpost.

Bucsa a fost chiar seful Serviciului de Prognoze Macroeconomice din BNR.

Incepand cu 2007, pozitia de economist sef al UniCredit Tiriac Bank a fost ocupata de Rozalia Pal, care a intrat recent in concediu de maternitate.

Citeste si:

UniCredit Tiriac Bank a obtinut in primul trimestru un profit net de 34 milioane de lei, potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in scadere cu 47% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul prelungirii recesiunii si restrangerii marjelor.

Dupa standardele romanesti de contabilitate (RAS), banca a raportat un profit de 52 milioane de lei, in scadere cu 14% comparativ cu rezultatul din perioada similara a anului precedent.

Activele bancii s-au plasat la 19 miliarde lei (4,7 miliarde euro) la finele lunii martie, iar valoarea creditelor a urcat cu 5%, la 13,3 miliarde lei (3,2 miliarde euro). Depozitele clientilor au ajuns la 8,6 miliarde lei (2,1 miliarde euro).

Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing s-au plasat la 22,1 miliarde lei (5,4 miliarde euro) la finele lunii martie 2011. Profitul net consolidat al celor trei entitati a fost de 30 milioane lei in primele trei luni ale anului, iar capitalul social s-a plasat la 2,4 miliarde lei (585 milioane euro).