Oferta de produse specifice a Bank Leumi Romania include scrisori de confort angajante, credite suport pentru prefinantarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, scrisori de garantie bancara, credite de investitii sau credite pentru finantarea cheltuielilor neeligibile.

“Romania, incepand din 2007 si pana in prezent, a absorbit aproximativ 10% din cele aproape 20 de miliarde de euro distribuite pentru perioada 2007-2013. Consideram accesarea fondurilor europene nerambursabile o mare oportunitate pentru companiile locale. Cunoastem si problemele cu care se confrunta si de aceea, prin departamentul special creat, urmarim sa scurtam timpul alocat luarii deciziei de cofinantare, sa fim cat mai flexibili in negocierea conditiilor produselor oferite si nu in ultimul rand, sa oferim consultanta gratuita clientilor care apeleaza la banca noastra” a declarat Manfred Rauchwerger, vicepresedinte executiv senior in cadrul Bank Leumi Romania.

Banca este interesata de proiectele realizate prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) si Programul National de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Bank Leumi Romania este subsidiara a Bank Leumi le-Israel, liderul sectorului bancar israelian. In Romania, Bank Leumi este prezenta din anul 2006 si are o retea teritoriala formata din 30 de unitati.