Carpatica Asig, parte a grupului financiar Carpatica, a inregistrat in 2010 un volum de prime brute subscrise (PBS) in valoare de 292 milioane de lei, in crestere cu 48%, comparativ cu anul trecut si un profit net de 28 de milioane de lei, potrivit raportului anual al companiei.
Compania de asigurari Carpatica a realizat anul trecut PBS in valoare de 292 de milioane de lei, mai mult cu 48% fata de 2009, cand a inregistrat PBS de 197 milioane de lei.

Din totalul subscrierilor asigurarile de raspundere civila auto (RCA) au insumat 262,23 milioane de lei, in crestere cu 70%, de la 150,43 milioane de lei in 2009. Asigurile Casco au contribuit la volumul total de PBS cu 18,64 milioane de lei, in scadere cu 41,3% fata de anul precedent

Veniturile totale ale companiei, Carpatica Asig, parte a grupului financiar Carpatica, s-au ridicat la valoarea de 328 de milioane de lei, in perioada mentionata, iar profitul net a ajuns la 28 de milioane de lei.

Totodata, daunele platite de companie s-au ridicat la 94 de milioane de lei in 2010.

Rezervele tehnice totale ale asiguratorului au fost de 172 de milioane de lei, in crestere cu 28% de la 139 de milioane de lei.

Carpatica Asig, prezenta pe piata asigurarilor de mai bine de 15 ani, si-a dublat cifra de afaceri in 2009 fata de 2008, recuperand pierderile inregistrate anterior. Cota de piata pe anul 2010 a fost de 4,51%.

Societate cu capital integral romanesc, Carpatica Asig are peste 90 de sucursale si agentii pe intreg teritoriul tarii, sediul central al companiei fiind la Sibiu.Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri