Sucursala din Ungaria a companiei locale de asigurari Astra, deschisa la sfarsitul anului 2010 a inregistrat prime brute subscrise in valoare de 10,5 milioane de euro, in primele trei luni din acest an, a declarat Radu Mustatea, presedintele directoratului Astra Asigurari.
Astra a vandut prin intermediul sucursalei deschise in Budapesta, Ungaria un numar 141.000 de polite de asigurari de raspundere civila fata de terti pentru vehicule si polite de carte verde, in primele trei luni din acest an, a declarat Radu Mustatea (foto), in cadrul evenimentului Forum Invest.

Valoarea totala a primelor brute subscrise de liderul pietei de asigurari din Romania, , in perioada mentionata, s-a ridicat la 10,5 milioane de euro.

In Ungaria, liderul pietei din Romania la sfarsitul anului trecut, a incheiat parteneriate cu 300 de brokeri si ocupa locul 2 in topul asigurarilor de RCA, contracte noi. Compania a deschis sucursala din Ungaria la sfarsitul anului trecut.

Astra Asigurari a emis de curand o pozitie oficiala fata de acuzatiile aduse de Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) privind utilizarea de piese auto contrafacute.

Asociatia a acuzat Astra ca "urmareste o politica de crestere a profitului, bazata insa pe refuzuri nejustificate de plata a despagubirilor datorate conform politelor de asigurare, forteaza service-urile auto din Romania sa utilizeze piese auto de calitate proasta, neagreate de catre producatorii auto, criteriul de selectie al pieselor fiind pretul cel mai scazut pentru repararea autovehiculelor asiguratilor/pagubitilor indreptatiti".

De asemenea ASSAI informeaza ca Astra se situeaza in topul societatilor de asigurari rau - platnice; doar la Judecatoria Sectorului 3 din Bucuresti, liderul pietei de profil figurand cu un numar de 1.554 de dosare aflate pe rol, in perioada 2010 – 2011 (aprox. 100 de dosare/luna).

Astra a precizat ulterior ca nu a impus niciodata un mod de lucru ilegal in relatia cu service-urile auto partenere si cu furnizorii de piese de schimb. "Astra Asigurari respecta legea, iar demersul sau este de a reduce costurile reparaþiilor cu acele sume nejustificat de mari, respectiv adaosurile comerciale aplicate de unii intermediari din piata pieselor de schimb, platind direct catre furnizori".

Compania solicita insa furnizorilor de piese auto sa respecte legislatia in materie privind garantia, certificatele ISO, RAR si ale altor autoritati in acest domeniu. La nivel national, compania lucreaza cu 12 furnizori de piese de schimb si are incheiate 1.107 contracte cu service-urile.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri