Fitch Ratings a retrogradat ratingul Bancii Romanesti, detinuta de National Bank of Greece (NBG), cu doua trepte, la "B+", dupa revizuirea in scadere a calificativelor mai multor institutii financiare din Grecia.
Agentia a retrogradat si calificativele sucursalelor din Bulgaria ale NBG si EFG Eurobank, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, potrivit Mediafax.

Ratingurile Bancii Romanesti si ale bancilor din Bulgaria au fost puse sub supraveghere, cu implicatii negative.

Calificativul Bancii Romanesti pentru datoriile pe termen scurt in valuta a fost confirmat la nivelul "B".

Agentia a retrogradat ratingul de sprijin pentru Banca Romaneasca de la nivelul "3" la "4", iar ratingul indivividual a fost mentinut la "D".

Bancile din Bulgaria care au fost retrogradate sunt United Bulgarian Bank (UBB), detinuta de NBG, si EFG Eurobank Bulgaria.

Revizuirile in scadere ale calificativelor reflecta masuri similare aplicate ratingurilor EFG Eurobank si NBG, precum si capacitatea mai scazuta a acestora de a oferi sprijin subsidiarelor, in caz de nevoie.

Punerea sub supraveghere arata ca o inrautatire a conditiilor din piata pentru bancile mama va reduce capacitatea lor de a sustine subsidiarele, considera Fitch.

Agentia a revizuit luni in scadere cu trei trepte ratingurile bancilor elene National Bank of Greece (NBG), EFG Eurobank, Alpha Bank, Piraeus Bank si Agricultural Bank of Greece (ATEbank), toate prezente in Romania, de la nivelul "BB+", nerecomandat pentru investitii, la "B+", cu risc ridicat (highly speculative).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri