Agentia a retrogradat si calificativele sucursalelor din Bulgaria ale NBG si EFG Eurobank, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, potrivit Mediafax.

Ratingurile Bancii Romanesti si ale bancilor din Bulgaria au fost puse sub supraveghere, cu implicatii negative.

Calificativul Bancii Romanesti pentru datoriile pe termen scurt in valuta a fost confirmat la nivelul "B".

Agentia a retrogradat ratingul de sprijin pentru Banca Romaneasca de la nivelul "3" la "4", iar ratingul indivividual a fost mentinut la "D".

Citeste si:

Bancile din Bulgaria care au fost retrogradate sunt United Bulgarian Bank (UBB), detinuta de NBG, si EFG Eurobank Bulgaria.

Revizuirile in scadere ale calificativelor reflecta masuri similare aplicate ratingurilor EFG Eurobank si NBG, precum si capacitatea mai scazuta a acestora de a oferi sprijin subsidiarelor, in caz de nevoie.

Punerea sub supraveghere arata ca o inrautatire a conditiilor din piata pentru bancile mama va reduce capacitatea lor de a sustine subsidiarele, considera Fitch.

Agentia a revizuit luni in scadere cu trei trepte ratingurile bancilor elene National Bank of Greece (NBG), EFG Eurobank, Alpha Bank, Piraeus Bank si Agricultural Bank of Greece (ATEbank), toate prezente in Romania, de la nivelul "BB+", nerecomandat pentru investitii, la "B+", cu risc ridicat (highly speculative).