Profitul dupa taxe obtinut de Raiffeisen Bank International (RBI) in Romania a scazut cu 56% in primul trimestru fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 16 milioane euro, in principal ca urmare a scaderii castigului din investitii financiare si derivate, potrivit Mediafax.
Rezultatul net obtinut din investitii financiare si derivate a variat de la un profit de 19 milioane euro in primul trimestru al anului trecut la o pierdere de 2 milioane euro in primele trei luni din 2011, potrivit raportului financiar prezentat joi de RBI. Rezultatele sunt in conformitate cu standardele internationale de raportare financiara IFRS.

Banca austriaca a abut un profit dupa taxe de 37 milioane euro pe piata romaneasca in primul trimestru al lui 2010.

Veniturile operationale inregistrate de RBI in Romania au coborat cu un milion de euro in primele trei luni, la 107 milioane euro.

Venitul net din dobanzi a coborat de la 60 milioane euro la 59 milioane euro, iar incasarile din comisioane s-au redus de la 47 milioane euro la 45 milioane euro. Venitul net din trading a stagnat la 4 milioane euro.

Provizioanele au stagnat de asemenea, la 16 milioane euro, insa au scazut cu 20% fata de nivelul de 20 milioane euro din trimestrul al patrulea al anului trecut.

Cheltuielile administrative au urcat usor, de la 68 milioane euro la 71 milioane euro.

Rentabilitatea capitalului propriu, dupa taxe, a coborat de la 34,1% in primul trimestru al lui 2010 la 12,6% in primele trei luni din acest an.
Valoarea activelor totale ale RBI in Romania era de 6,12 miliarde euro la sfarsitul primului trimestru, fata de 5,864 miliarde euro la aceeasi data a anului trecut, respectiv 6,227 miliarde euro la sfarsitul lui 2010. Soldul creditelor si avansurilor catre clienti reprezenta la 31 martie 4,205 miliarde euro, fata de 4,247 miliarde euro la finele anului trecut, in timp ce depozitele au scazut de la 3,631 miliarde euro la 3,42 miliarde euro.

Din totalul creditelor, 33,2% sunt pe segmentul corporate, in timp ce 61,2% reprezinta imprumuturile catre clienti. Mai mult de jumatate din soldul creditelor, adica 52,1%, repreznita imprumuturi in valuta.

RBI avea 545 de sucursale si 6.154 de angajati in Romania la finele lunii martie, care deservesc 1,905 milioane de clienti.

Raiffeisen Bank Romania estimeaza ca va obtine in acest an un profit net de 271,8 milioane de lei, potrivit standardelor locale de contabilitate RAS, usor peste cel din 2010, in contextul unor investitii programate de 182,8 milioane lei, la venituri de 1,83 miliarde lei.

Profitul net al Raiffeisen Bank Romania calculat potrivit IFRS a crescut anul trecut cu 12%, la 83 milioane euro (349 milioane de lei), in principal datorita reducerii la jumatate a cheltuielilor cu provizioanele.

RBI Austria detine 99,49% din actiunile Raiffeisen Romania, iar restul titlurilor, reprezentand 0,51% din capital, sunt controlate de peste 17.500 de actionari persoane fizice si juridice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri