Activele Piraeus Bank Romania au crescut cu 8% de la sfarsitul primului trimestru al anului trecut pana la finele lunii martie, la 2,24 miliarde euro, iar banca a inregistrat un profit inainte de taxe de 6,6 milioane euro in primele trei luni.
Piraeus Bank Romania raporta, pentru primul trimestru al anului trecut, un profit brut de 10,3 milioane euro conform standardelor internationale de raportare financiara IFRS.

Conform standardelor romanesti de contabilitate RAS, profitul inainte de taxe din primele trei luni ale acestui an a fost de 6,6 milioane euro, "mentinandu-se in linia bugetata", a declarat directorul general executiv al bancii, Catalin Parvu, citat de Mediafax.

Depozitele atrase de banca au crescut cu 11% in perioada analizata, de la 1,19 miliarde euro la 1,32 miliarde euro, iar raportul dintre credite si depozite s-a imbunatatit, coborand la 111,8%.

Sondul creditelor a coborat cu 6%, la 1,47 miliarde euro, din cauza unei cereri reduse din partea clientior eligibili.

Indicele de solvabilitate al bancii a fost de 17,23% in perioada analizata, in timp ce nevoia de provizionare a fost acoperita si a ramas constanta in primul trimestru din 2011 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, a adaugat Parvu.

Potrivit unui raport al grupului elen Piraeus Bank, rata creditelor neperformante ale bancii in Romania a crescut de la 10,8% in ultimul trimestru al anului trecut la 12,6% in primele trei luni din 2011. Costul riscului a scazut la 2,7%, de la 3,7% in primul trimestru al anului trecut.

Piraeus Bank detine in Romania Piraeus Bank Romania, Piraeus Leasing, care activeaza in domeniul serviciilor financiare, Piraeus Insurance Reinsurance Broker Romania, companie specializata in activitatile de intermediere si brokeraj in asigurari si reasigurari, si Piraeus Securities Romania.

Potrivit raportarilor Piraeus de la finele anului trecut, activele administrate de Piraeus Bank Romania se cifrau la 3,94 miliarde euro, insa suma include si activele gestionate pentru alte sucursale ale grupului din strainatate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri