Cotatiile monedei nationala au inregistrat oscilatii reduse in sesiunea interbancara de joi, sub 4,1350 lei/euro, dar spre finalul zilei paritatea a depasit usor acest nivel, pe volume reduse de transfer, scrie Mediafax.
In jurul orei 16:30, bancile afisau cotatii de 4,1360 - 4,1380 lei/euro, cu circa 0,4 bani peste nivelul de la finalul sedintei de miercuri, de 4,1325 - 4,1338 lei/euro.

In prima parte a zilei, majoritatea operatiunilor s-au perfectat in intervalul 4,1330 - 4,1350 lei/euro, iar volumele transferate au fost foarte reduse, potrivit dealerilor.

Cu putin timp inainte de inchiderea sesiunii, cotatiile au inceput sa urce, insa pe piata au fost schimbate pachete mici de valuta.
Valutele din regiune au afisat si ele oscilatii modeste in sesiunea de joi.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a calculat pentru joi un curs de referinta cu 0,45 bani mai mare fata de cel de miercuri, de 4,1342 lei/euro.
Leul s-a depreciat semnificativ in fata francului elvetian, iar BNR a publicat un curs de 3,3969 lei/franc, cu 1,92 bani peste nivelul de miercuri. Aceasta cotatie reprezinta maximul din 10 ianuarie, cand banca centrala a anuntat un curs de 3,4205 lei/franc.

Potrivit dealerilor, euro a coborat, miercuri, la un nou minim record fata de francul elvetian, afectat de ingrijorarile privind rezolvarea situatiei din Grecia si criza datoriilor suverane.

Leul s-a apreciat usor insa in fata monedei americane, ca urmare a intaririi euro in fata dolarului pe pietele internationale, iar paritatea oficiala a coborat la 2,8639 lei/dolar, de la 2,8646 lei/dolar miercuri.

Potrivit unui raport ING Bank, BNR a vandut, in a doua parte a lunii mai, intre 700 milioane euro si un miliard de euro pentru a impiedica deprecierea monedei nationale dincolo de nivelul de 4,14 lei/euro.

Dobanzile practicate joi de bancile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi au coborat usor, de la 4,48 - 4,98% la 4,42 - 4,92%. Randamentele pentru plasamentele cu scadenta au stagnat insa, la 4,5 - 5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri