Moneda nationala a trecut pe depreciere in a doua parte a sesiunii interbancare de luni, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta de 4,1344 lei/euro, cu 0,46 bani peste nivelul de vineri, potrivit Mediafax.


Banca centrala a publicat vineri o paritate de 4,1298 lei/euro.

Leul a continuat sa se aprecieze in raport cu dolarul, iar referinta publicata de BNR a scazut cu 2,23 bani, de la 2,8509 lei/dolar la 2,8286 lei/dolar.

Primele operatiuni au fost efectuate la 4,1250 - 4,1270 lei/euro, cu putin sub ultimele cotatii de vineri, de 4,1310 - 4,1340 lei/euro. In prima ora bancile au tranzactionat volume reduse de euro, la cotatii care au variat intre 4,1250 lei/euro si 4,1280 lei/euro, aprecierea leului si a monedelor statelor din regiune fiind determinata de un usor optimism al jucatorilor, insa volumele de tranzactionare au fost reduse.

Potrivit dealerilor, usorul optimism a fost indus de stirile din Portugalia, cu privire la constituirea unui guvern de centru dreapta, iar jucatorii se asteapta ca noua conducere sa rezolve problema datoriilor de stat.

Ulterior insa, declinul inregistrat de marile burse europene din cauza temerilor privind recupererea economica, dupa date macroeconomice slabe anuntate saptamana trecuta in Statele Unite, au dus la deprecierea usoara a valutelor din regiune si, implicit, a leului.

Cu putin inainte de ora 13:00, schimburile se realizau la 4,1340 - 4,1360 lei/euro, cele mai inalte cotatii pana la ora mentionata.

Dobanzile practicate luni de bancile comerciale pentru plasamentele cu scadenta la o zi au scazut la 3,85% - 4,35%, dupa ce vineri au fost de 4,24% - 4,74%. Totodata, au coborat usor si randamentele afisate pentru sumele plasate pe termen de o saptamana, la 3,98% - 4,47%, de la nivelurile de vineri, de 4,26% - 4,76%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri