Valoarea indicativa a licitatiei era de 1,2 miliarde de lei, iar subscrierile au insumat 4,8 miliarde de lei, anunta Mediafax.

Potrivit dealerilor, bancile prefera sa investeasca in aceste instrumente, intrucat randamentele pentru depozitele cu scadenta sub trei luni se plasau sub 4% pe piata monetara. De asemenea, subscrierile ridicate denota ca bancile au multa lichiditate pe care nu au unde sa o plaseze.
Randamentele cu scadenta la un an se situau la 5,95 - 6,7% la inceputul sedintei de luni.

La licitatia precedenta pentru titluri cu scadenta similara, Ministerul Finantelor s-a imprumutat cu un miliard de lei, la un randament mediu de 6,89% pe an.

Citeste si:

Finantele au anuntat ca vor sa imprumute 4,3 miliarde de lei in iunie, sub valoarea emisiunilor din luna mai, de 4,97 miliarde lei.

Potrivit unor surse din piata, Romania incepe luni si intalnirile de prezentare (road show presentation) pentru a lansa prima emisiune de titluri in euro pe piata internationala prin programul MTN (Medium Term Notes).

MFP a angajat de la inceputul anului imprumuturi de 27,4 miliarde de lei prin emisiuni de obligatiuni si certificate de trezorerie.