Colegiul Medicilor din Romania a lansat, in parteneriat cu divizia pentru medici a Bancii Transilvania, Campania “Respecta-ti medicul!’. Colegiul considera ca medicii trebuie sa isi cunoasca drepturile, iar pacientii trebuie sa stie atat drepturile, cat si care sunt obligatiile medicilor.

“Medicul trebuie sa se bucure de respect din partea autoritatilor pentru ca lipsa de respect si atitudinea ignoranta constituie principalul motiv pentru care exista un exod de medici atat de mare”, afirma dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Brosura “Drepturile medicilor”, lansata cu ocazia campaniei, abordeaza teme precum dreptul de exercitare a profesiei de medic, independenta profesionala, secretul profesional, acordarea asistentei medicale, relatia cu pacientul, raspunderea profesionala, dreptul de a fi aparat de un avocat, publicitatea si reclama in medicina, dreptul de asociere, medical antreprenor, atragerea de fonduri europene, o prezentare a Colegiului Medicilor din Romania si un sondaj adresat medicilor.

Brosura este editata intr-un tiraj de 56.000 de exemplare, care vor fi distribuite in spitale, clinici, cabinet, universitati de medicina si in sucursalele Bancii Transilvania.

Echipa diviziei pentru medici din cadrul Bancii Transilvania este formata din 80 de specialisti din domeniul bancar si medical. Banca are in reteaua sa 10 agentii dedicate colaborarii cu medicii si are in portofoliul de clienti peste 23.000 de medici si cabinete medicale.

“Valoarea creditelor plasate de Banca Transilvania catre segmentul medical este de peste 644 milioane de lei”, a precizat Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania.

Divizia pentru Medici din cadrul BT a fost lansata in 2007. Activitatea BT este organizata pe patru linii principale de afaceri: persoane fizice, IMM, companii mari si divizia pentru medici. Banca are o retea teritoriala formata din 540 de unitati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Site-urile care organizeaza Black Friday 2019 si cand incep ofertele