Volksbank International se asteapta sa revina pe profit in Romania in 2011, dupa o pierdere de 31,4 milioane de euro in 2010, si va continua analiza eficientei retelei de sucursale.
Pierderea Volksbank Romania a fost anul trecut cea mai mare dintre cele zece banci operate de Volksbank International in noua state din Europa Centrala si de Est, potrivit raportului financiar anual al VBI, citat de Mediafax. Doar Ucraina a mai inregistrat anul trecut pierderi, de 10,6 milioane de euro.

"Numai Volksbank Romania a inregistrat o pierdere semnificativa anul trecut", a afirmat directorul general al Volksbank International, Friedhelm Boschert.

Volksbank estimeaza ca operatiunile din Romania ar putea reveni in acest an pe profit. "Ne asteptam ca Romania sa genereze profit din nou in 2011. Anul trecut am implementat un nou model de afaceri in Romania, prin care procesele interne sunt analizate si optimizate. In plus, am testat sistemele de evaluare a riscului si am trecut la reguli complet noi in privinta colectarii imprumuturilor cu scadenta depasita", a afirmat Armin Huber, membru in consiliul de director al Volksbank International.

Banca a lansat o serie de produse financiare noi pentru a imbunatati rezultatele din Romania.

"In prezent, aducem banca din Romania pe calea cea buna prin mai multe initiative in privinta vanzarilor - inclusiv mai multe produse complet noi", a spus el.

Totodata, procesul prin care au fost inchise mai multe sucursale ale grupului VBI in 2010 va continua in Romania, a spus Christophe Descos, reprezentantul in consiliul de administratie al Bancii Populare Caisse d'Epargne, unul dintre actionari.

"In 2010 am analizat din nou toate sucursalele din reteaua noastra in privinta serviciilor si profitabilitatii. Rezultatul este ca am inchis 35 de sucursale. Analiza continua inca in Romania, unde pot fi asteptate schimbari suplimentare", a declarat Descos.

La sfarsitul anului trecut, Volksbank avea 547 de sucursale, din care 236 in Romania. In primul trimestru al anului, Volksbank International a renuntat la inca 62 de unitati, ajungand la o retea de 485. Numarul anagajatilor Volksbank Romania se situa la sfarsitul anului la 1.373, din totalul de 5.362 la nivelul grupului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri