Peste 80 de specialisti ai BNR, numerosi reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice, ai Comisiei Europene, precum si economisti si bancheri s-au reunit la sediul bancii centrale pentru a discuta despre guvernanta economica la nivelul Uniunii Europene.

La sediul BNR din Centrul Vechi al Bucurestiului au sosit si invitati din alte tari, precum Polonia, Ungaria, Republica Ceha, Lituania sau Letonia.

Dezbaterea a fost deschisa de Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, care a subliniat ca problema guvernantei economice a fost adusa pe agenda actuala de recenta criza economica globala si financiara.

Guvernanta economica este un subiect care ne ingrijoreaza pe toti. As spune ca este vorba doar de disciplina, in special disciplina fiscala, si o cultura in schimbare”, a declarat Mugur Isarescu.

Isarescu a precizat ca o guvernanta economica mai eficienta in Uniunea Europeana si zona euro poate fi atinsa prin intermediul a cinci piloni: disciplina fiscala, suprravegherea frontierelor economice, coordonare mai buna, un cadru de lucru pentru managementul crizelor, institutii mai puternice si un cadru de adoptare a deciziilor pe baza unui set de reguli.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CE ar putea decide in privinta capitalizarii CEC Bank la finalul lunii