Avansul afacerilor companiei pe segmentul asigurarilor de sanatate a fost 48% in primul trimestru din acest an, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010, a anuntat compania.
Eureko Asigurari a inregistrat in primul trimestru din 2011 prime brute subscrise de 3,82 milioane lei pe segmentul asigurarilor de sanatate, in crestere cu 48% fata de primul trimestru al lui 2010.

Cresterea vine in contextul in care piata asigurarilor de sanatate si-a continuat in primele trei luni ale anului evolutia din ultima parte a lui 2010, caracterizata prin crestere si prin dependenta fata de sectorul corporate.

"La baza rezultatului peste asteptari inregistrat in primele trei luni stau contractele semnate cu diferite companii din sectorul corporate si avansul inregistrat pe partea de retail. Consider ca piata de retail este inca afectata de mediul economic dur, insa am inceput sa observam semne de revenire si cred ca vom inregistra, de asemenea, rezultate bune in a doua parte a anului", a spus Shaun Russell (foto), director comercial in cadrul Eureko Asigurari.

In acest an, piata serviciilor medicale private din Romania ar putea creste cu pana la 15%, la 500 milioane euro. Avansul pietei, dominata de abonamentele medicale, se va realiza numai pe fondul deciziei pacientilor care se trateaza la stat sa treaca la serviciile medicale oferite de clinicile private, in contextul in care fondurile furnizate de CNAS privatilor (circa 20 de milioane de euro pe an) sunt reduse, iar piata asigurarilor private de sanatate atinge aproximativ 10 milioane de euro si reprezinta numai 1% din piata asigurarilor.

Ultimii doi ani au reprezentat un test destul de dur pentru piata asigurarilor private de sanatate din Romania, aceasta aflandu-se inca din 2009 intr-un regres cauzat de criza economica si care a afectat atat clientii individuali, dar mai ales pe cei corporate. Numarul clientilor a scazut in momentul in care o parte dintre angajatori a decis sa renunte la beneficiile oferite angajatilor, printre care si asigurarea privata de sanatate.

"In ceea ce priveste 2011, cred ca mai probabil piata va ramane la nivelul din 2010, eventual un trend crescator in partea a doua a anului. Avand in vedere rata somajului si estimarile analistilor financiari privind o eventuala revenire a economiei nu mai devreme de sfarsitul lui 2011, nu putem afirma inca ca exista semne ferme care sa ne determine sa fim optimisti in ceea ce priveste cresterea primelor subscrise pentru asigurarile private de sanatate", a spus Carmen Radu, director general adjunct Eureko.

Eureko este un grup de asigurari nelistat la bursa, activ in alte sapte tari europene, in afara de tara de origine, Olanda. Obiectul principal de activitate este reprezentat de asigurari - generale, sanatate si protectia veniturilor - si serviciile legate de asigurari de viata si pensii administrate privat.

Grupul este prezent in Romania prin Eureko Asigurari si Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri