Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, a fost reales in functia de presedinte al Comitetului National pentru Stabilitate Financiara (CNSF) pentru inca un mandat de un an.

Decizia privind realegerea guvernatorului BNR in functia de presedintele al CNSF a fost luata in sedinta ordinara a Comitetului ce a avut loc astazi.

La intalnire au participat:
Mugur Isarescu - guvernatorul BNR;
Bogdan Dragoi - secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice;
Gabriela Anghelache - presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM);
Angela Toncescu - presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA);
Cristian Rosu - directorul general al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Membrii CNSF au analizat evolutiile recente ale sectorului financiar din Romania, concluziile misiunii comune a Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale din perioada 27 aprilie - 9 mai 2011, precum si reperele colaborarii inter-institutionale in vederea intaririi supravegherii in sistemul financiar.

Pe agenda de discutie a membrilor CNSP s-au mai aflat si rezultatele consultarii publice lansate de catre Comisia Europeana in data de 6 ianuarie 2011 privind detaliile tehnice ale cadrului european de gestiune a crizelor in sectorul financiar. In plus, Comitetul a discutat si despre cel de-al doilea exercitiu european de testare a rezistentei bancilor la factori de risc, in curs de derulare in prezent.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ai salariul mic si vrei credit? BNR pregateste noi limitari
Setari Cookie-uri