Miliardarul Ion Tiriac vrea ca cel mai important de turneu de tenis din Sud-Estul Europei, Open Romania, sa fie inscris in circuitul ATP 500, insa ultima oara cand a incercat sa obtina aceasta clasificare a fost refuzat din cauza ca Bucurestiul nu dispune de o baza sportiva adecvata. Totodata, din acest an, Tiriac a decis ca Open Romania isi schimba finantatorul si denumirea in "BRD Nastase Tiriac Trophy".
BCR renunta la parteneriatul cu Open Romania, iar turneul isi schimba denumirea in "BRD Nastase Tiriac Trophy"

Turneul international de tenis de la Bucuresti isi schimba dn acest an denumirea in "BRD Nastase Tiriac Trophy", dupa ce timp de 15 ani a purtat denumirea Open Romania. Din 2011, BRD este noul partener al celui mai important turneu de tenis din Europa de Est, dupa ce BCR, care a sponsorizat Open Romania timp de mai multi ani, a hotarat sa finanteze tenisul feminin.

In plus, de anul viitor, BRD Nastase Tiriac Trophy se va desfasura la sfarsitul lunii aprilie, chiar inante de Roland Garros, ceea ce va face din turneul de la Bucuresti o "tinta" pentru jucatorii importanti din circuitul profesionist.

"Ne implicam in sustinerea celui mai prestigios turneu de tenis organizat in Romania. Sper ca aceasta asociere sa fie una de bun augur, de lunga durata si sa contribuie la cresterea nivelului tenisului din Romania", afirma Guy Poupet, presedinte-director general al BRD-Groupe Societe Generale.

Turneul din acest an va reface, de data aceasta sub sigla BRD, echipa de romani din istoria tenisului mondial, cea formata din Ilie Nastase si Ion Tiriac - detinatorului licentei Open Romania.

Tiriac vrea ca turneul de la Bucuresti sa intre in categoria AFP 500

"Vrem sa dezvoltam acest turneu in urmatorii ani. In doi ani imi doresc sa creasca cu o treapta, sa ajunga la ATP 500. Am mai solicitat acest lucru si din punct de vedere financiar totul este in regula, insa nu am obtinut licenta din cauza absentei unei baze sportive care sa indeplineasca toate conditiile", a declarat Tiriac.

In prezent, turneul de tenis are loc la Arenele BNR, iar miliardarul Ion Tiriac sustine ca are promisiunea guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, ca acel complex o sa fie reabilitat. "Fara un stadion demn de secolul XXI, care an de an refuza sa apara, o sa fie greu sa crestem. Jucam in continuare pe Arenele BNR. Este rusinos. Avem nevoie de o baza sportiva mai buna", a precizat omul de afaceri.

Intrebat daca cei mai importanti jucatori de tenis din lume din prezent, Roger Federer si Rafael Nadal, ar putea juca vreodata la Bucuresti, Tiriac a precizat ca un astfel de scenariu s-ar putea intampla in cadrul unui eveniment de caritate, dar nici asa nu ar exista un teren bun pe care cei doi sa joace.

El sustine ca Mugur Isarescu si-a respectat intotdeauna promisiunile si spera ca Arenele BNR o sa fie reabilitate. "Nu este vorba de aur, ci de niste scaune si de vopsit. Ar mai trebui sa existe si niste vestiare noi...", a adaugat Tiriac.

Tiriac: "M-am saturat de Ilie, Gheorghe si Nadia. As vrea sa apara Vasilica, Gheorghita si Viorica, dar nu apar."


Fostul mare jucator de tenis a spus, glumind, ca s-a saturat sa tot auda de zeci de ani de trio-ul Ilie Nastase, Gheorghe Hagi si Nadia Comaneci, ca are vrea sa auda de "Vasilica, Gheorghita si Viorica", dar ca acestia tot nu apar in peisajul olimpic al Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri