Ardaf Bucuresti (ARDF) si-a redus capitalul social cu 358,15 milioane de lei, la 44,77 milioane de lei, operatiunea fiind inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului, a anuntat asiguratorul, scrie Mediafax.
In martie, actionarii Ardaf au aprobat diminuarea capitalului social si participarea societatii la fuziunea prin absorbtie cu Generali Romania.

Operatiunea s-a realizat prin anularea a peste 3,5 miliarde de titluri Ardaf, ca urmare a diminuarii activului net al societatii cu o valoare mai mica decat jumatate din capitalul social.

Ardaf si-a inceput activitatea in anul 1992 si este controlata indirect de Generali PPF Holding, care a intrat in actionariatul asiguratorului roman in iunie 2008, cand a preluat de la PPF Alpha Limited 72,75% din actiuni, pe care compania le controla prin intermediul Iberian Structured Investments (Olanda).

Cele mai recente date de la Depozitarul Central arata ca Iberian Structured a ajuns la o cota de 61,71%, iar Generali PPF Holding (Olanda) detine un pachet de actiuni reprezentand 38,29%.

Generali PPF Holding a fost infiintat in iulie 2007, prin unificarea operatiunilor in Europa Centrala si de Est ale Generali (Italia) si PPF Investment (Cehia).

Generali detine 51% din Generali PPF Holding.

Anul trecut, Ardaf a consemnat un profit net de 266.600 lei, de la pierderi de 90,51 milioane de lei in 2009, dar subscrierile din prime au scazut cu 33,6%, la 217,14 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri