Ardaf Bucuresti (ARDF) si-a redus capitalul social cu 358,15 milioane de lei, la 44,77 milioane de lei, operatiunea fiind inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului, a anuntat asiguratorul, scrie Mediafax.

In martie, actionarii Ardaf au aprobat diminuarea capitalului social si participarea societatii la fuziunea prin absorbtie cu Generali Romania.

Operatiunea s-a realizat prin anularea a peste 3,5 miliarde de titluri Ardaf, ca urmare a diminuarii activului net al societatii cu o valoare mai mica decat jumatate din capitalul social.

Ardaf si-a inceput activitatea in anul 1992 si este controlata indirect de Generali PPF Holding, care a intrat in actionariatul asiguratorului roman in iunie 2008, cand a preluat de la PPF Alpha Limited 72,75% din actiuni, pe care compania le controla prin intermediul Iberian Structured Investments (Olanda).

Cele mai recente date de la Depozitarul Central arata ca Iberian Structured a ajuns la o cota de 61,71%, iar Generali PPF Holding (Olanda) detine un pachet de actiuni reprezentand 38,29%.

Generali PPF Holding a fost infiintat in iulie 2007, prin unificarea operatiunilor in Europa Centrala si de Est ale Generali (Italia) si PPF Investment (Cehia).

Generali detine 51% din Generali PPF Holding.

Anul trecut, Ardaf a consemnat un profit net de 266.600 lei, de la pierderi de 90,51 milioane de lei in 2009, dar subscrierile din prime au scazut cu 33,6%, la 217,14 milioane de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Setari Cookie-uri