Reprezentantii ministerului au confirmat ca Iovu nu va mai ocupa postul de vicepresedinte al institutiei de credit.

La inceputul lunii mai, Ministerul Finantelor a convocat AGA la CEC Bank pentru a-l numi pe Andrei Stamatian in pozitia de vicepresedinte al bancii, dupa ce BNR nu i-a dat aviz pentru functia de prim-vicepresedinte, unde avea in atributii domenii pe care nu a activat.

Anterior, BNR nu a dat aviz nici pentru Andrei-Razvan Micu, consilier al ministrului Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, care era propus ca vicepresedinte in locul lui Cristian Tudorancea.

Citeste si:

La AGA din martie, Ministerul Finantelor l-a revalidat pe Radu Gratian Ghetea, ca director general si presedinte al Consiliului de Administratie pentru un mandat de patru ani, precum si pe Mihaela Lucica Popa, vicepresedinte si membru al CA.

Din Consiliul de Administratie al CEC Bank mai fac parte sapte membri, respectiv Ciprian Badea (director al Directiei juridice din MFP), Bogdan Alexandru Dragoi (secretar de stat in MFP), Mihai Gogancea Vatasoiu (vicepresedinte ANAF), Ene Dinga, Gheorghe Pogea, Dragos Banescu (secretar general al MFP) si Valentin Mavrodin.

Ministerul Finantelor este actionarul unic al CEC Bank.