ING a lansat o asigurare suplimentara pentru afectiuni grave

ING Asigurari de Viata a lansat o asigurare pentru afectiuni medicale grave, suplimentara produselor de asigurare de viata, care ofera protectie financiara in cazul producerii a 14 afectiuni severe si 3 tipuri de interventii chirurgicale.

Asigurarea suplimentara poate fi atasata atat politelor de asigurare de viata de la ING deja existente (la aniversarea contractului), cat si de catre clientii noi, la majoritatea contractelor cu plata esalonata in lei. Astfel, in situatia diagnosticarii cu o afectiune grava acoperita, compania plateste clientului suma asigurata, fara a impune vreo destinatie pentru utilizarea banilor.

Acest tip de asigurare este suplimentar celui de viata, pentru sustinerea financiara a tratamentelor, spitalizarii sau recuperarii pe perioada contractului asigurarii de baza cu acoperire pentru deces. Inchierea unei asigurari suplimentare de acest fel implica evaluarea starii de sanatate a persoanei asigurate.

Afectiunile acoperite sunt: cancer, infarctul miocardic acut,accidentul vascular cerebral major, scleroza multipla, insuficienta renala cronica (stadiul de uremie), encefalita acuta, plegia/ paralizia, tumori intracraniene benigne, boala Alzheimer, boala Parkinson, arsuri grave, traumatism cranian major, pierderea totala a vederii, pierderea unui membru. Sunt acoperite stadiile avansate ale afectiunilor.

Interventiile chirurgicale acoperite sunt: transplantul de organe majore si maduva osoasa, interventia chirurgicala pentru by-pass coronarian, interventii chirurgicale ale valvelor cardiace.

In cazul interventiilor chirurgicale acoperite, jumatate din indemnizatia de asigurare se plateste beneficiarului in avans, doar pe baza recomandarii de operatie. In aceasta situatie, banii pot fi folositi pentru realizarea respectivei interventii, dar si pentru acoperirea altor nevoi. Restul de 50% se achita dupa realizarea operatiei.

In situatia in care pana la finalul contractului de asigurare suplimentara nu se produce niciunul dintre evenimentele asigurate, ING ramburseaza clientului jumatate din valoarea primelor platite.

„De exemplu, o femeie de 31 de ani care incheie o asigurare de boli grave de la ING pentru o perioada de 15 ani si o suma asigurata de 80.000 de lei va beneficia de acesti bani integral in cazul producerii riscurilor asigurate. Pentru acest beneficiu, va plati 320 de lei in primul an de asigurare (suma platita se modifica anual in functie de varsta persoanei asigurate si de perioada ramasa pana la finalul contractului), adica aproximativ 26 lei pe luna. Daca pana la sfarsitul asigurarii suplimentare nu va suferi de niciuna din afectiunile grave acoperite, va primi inapoi suma de 5.365 de lei, adica jumatate din primele de asigurare platite”, se arata in comunciatul ING.

In primele trei luni din acest an, ING Asigurari de Viata, liderul pietei de profil din Romania, a obtinut un profit brut de 11,26 milioane lei, in scadere cu 28,7% fata de aceeasi perioada din 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri